Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Inför: Borås Basket-Uppsala Basket

Premiärmatcherna fortsätter avlösa varandra i SBL och ikväll är det dags för Borås Basket och Uppsala Basket att göra entré. Här hittar du senaste nytt inför matchen!

🔥 Borås Basket – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL, omgång 1
📆 Tisdag 25 september, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Försäsongen är över och ligasäsongen står för dörren. Fyra lag gjorde seriepremiär redan i fredags. Ikväll tisdag är det även dags för Borås och Uppsala att kliva in i SBL. För Uppsala har det varit en turbulent försäsong där nye tränaren Jens Tillman i dagsläget inte har full trupp att tillgå.

Men trots detta råder det ingen tvekan om att Uppsala åker till Västergötland för att vinna.
– Vi har bra spelare på plats och vi kommer att kunna vinna matcher. Vi åker ned (till Borås) för att vinna, vi har den kapaciteten. Vi har inte tillräckligt många anfallsspel än och har inte satt allting i försvaret men många har rutin och har spelat i bra ligor, säger Uppsalas trotjänare och lagkapten Axel Nordström till UNT.se och fortsätter:
– Vi har lyckats väldigt bra med våra sena tillskott, som amerikanen (Xavier Cannefax) och den långe fransmannen (Eric Katenda). Vi har en spets och unga killar som kommer att klara sig bra.

Borås har till stor del ett nytt lag från i fjol. Kvar är dock den svenska stommen med till exempel Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson, dessutom islänningen Jakob Sigurdarson och stjärnamerikanen Nimrod Hilliard. Nya spelare är bland annat importerna Marcus Tyus, Brian Fitzpatrick och Mike Moore.
– Vi hoppas att vi kan vara med och utmana alla lag, det är målet med säsongen. Vi ska absolut vara med och slåss om en topp fyra-plats. Ganska normalt att det är lite spelare in och ut. Vi har fått behålla ett par spelare vi ville, sedan valde vi att göra några ändringar och ta in lite mer offensiva spelare, sa Borås tränare Henrik Svensson på förra veckans upptaktsträff.

LÄS MER: Premiär för ”The Fredder Show”

Här kan du lyssna på Borås Baskets egna podcast ”Vi är Borås” som finns att ladda ner på bland annat SoundCloud, iTunes eller i ditt eget val av podcast-app.

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Uppsala reser till Borås utan Xavier Cannefax som inte är spelklar ännu.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget