Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Umeå BSKT

En fin försäsong har gett mersmak för Jämtland Basket. I fredagens SBL-premiär hemma mot Umeå BSKT får Östersundslaget finna sig att vara favoriter till segern. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Jämtland Basket – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL, omgång 1
📆 Fredag 21 september, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

I fjol slutade Jämtland trea och Umeå femma i grundserien. Båda lagen fick respass i kvartsfinalspelet. I år är tanken, i alla fall hos Jämtland att vara med och kriga om en topplacering och på allvar vara med och utmana om guldet.
– Vi vill inte fortsätta att säga att semifinal är en målsättning. Nu känns det som att vi måste flytta fram positionerna och säga att semifinal är ett krav, sa Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke på veckans upptaktsträff.

Först ut för Jämtland och tränare Gehrke är ett rivalmöte med Umeå. Förra säsongen blev det i inbördes möten 2-2. I en intervju med Västerbottens-Kuriren tidigare i veckan så var Umeå-tränaren Jesper Gustavsson optimistisk inför sitt lags chanser till seger ikväll:
– Jämtland måste få ihop det lagmässigt. Annars matchar vi dem väldigt bra på alla positioner. Får vi vara friska och hela fram till fredag så åker vi hem med en vinst på lördag.

Återstår att se om Gustavsson får rätt eller om Jämtland på bortaplan blir en alltför tuff uppgift för Umeå.

LÄGET I LAGEN:❓
Inga skador eller sjukdomar rapporterade från Jämtland.

Umeå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga manskap.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget