Fotograf Bildbyrån (montage)

Mästarna går in i Champions League-kvalet

Under torsdagskvällen startar tävlingssäsongen. Först ut av SBL-lagen är de regerande mästarna Norrköping Dolphins som tar sig an spanska Movistar Estudiantes.

En vecka före Norrköping Dolphins premiär i SBL är det så dags för stormatch i Champions League-kvalet mot spanska Movistar Estudiantes från Madrid. Ett lag som slutade elva i spanska ligan föregående säsong. Serbien, USA, Ungern, Bosnien, Dominikanska Republiken, Montenegro, Puerto Rico, Sverige och Spanien är de länder som spelarna i Movistar Estudiantes kommer ifrån och det är således bara fyra spanjorer i laget.

Man har haft en del av spelarna ute på landslagsuppdrag, där bland andra Ludde Håkanson representerade Sverige i förlustmatchen mot Danmark i helgen. Hela laget är nu samlat och redo att ta sig an Dolphins i bäst av två matcher där Dolphins börjar hemma ikväll torsdag och returen spelas i Madrid på lördag (kl 19). Estudiantes har ett riktigt vasst lag där man bland annat förfogar över fem spelare som är mellan 201 och 212 centimeter. Minst i laget är amerikanske montenegrinen Omar Cook, 186 centimeter, och längst är spanjoren Viktor Arteaga med sina 212 centimeter.

Så här tänker Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matcherna mot spanjorerna:
– Det ska bli fantastiskt kul att sätta igång säsongen på riktigt! Vi har haft en tuff och krävande försäsong med stenhård träning kryddat med sex tuffa matcher både hemma och utomlands. Nu är vi väldigt förväntansfulla inför denna säsong och första stora testet är mot spanska Movistar Estudiantes. Vi känner oss väldigt lyckligt lottade att få bjuda vår stad och publik på så här högklassigt motstånd och att få representera ”lilla” Norrköping i den stora vida basketvärlden. Vi tar oss an utmaningen med full respekt då vi vet vad detta handlar om och ser verkligen fram emot de här matcherna.

Här kan du följa matchen poäng för poäng!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget