Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Sverige föll mot Danmark

Det blev förlust för det svenska herrlandslaget när man under söndagen inledde resan mot EM 2021. Danmark vann en tät kamp med 76-72.

Ett skadedrabbat Sverige utan centrar kunde inte stå emot tunga och långa Danmark i förkvalet till EM-kvalet. Trots svensk ledning i tre perioder föll Sverige med 76-72 på bortaplan.

Den svenske stjärnan Chris Czerapowicz sköt i 27 poäng och var poängbäst i matchen men han var ändå rejält besviken efteråt:
– Jag är besviken. Visst jag sköt bra och fick bra passningar. Men jag gjorde inga poäng de sista tio-femton minuterna. Det kan man inte vara nöjd med. Men vi förlorade bara med fyra poäng, det kan vi klara av på hemmaplan, säger Czerapowicz till SVT Sport och fortsätter:
– Vi leder och har kontroll, men slappnar av och tar dumma avslut. Vi fick problem med deras zonförsvar, och visst påverkade det att vi saknade centrar. De som spelade där gjorde det bra, men vi måste hjälpas åt.

För att nå EM 2021 måste Sverige ta sig förbi Vitryssland och Danmark för att komma till det ”riktiga” EM-kvalet nästa år. Danmark har inlett kvalet med två raka segrar och toppar gruppen. Närmast för Sverige väntar Vitryssland på hemmaplan den 29 november.

Matchfakta:
Danmark-Sverige 76-72

(20-28, 19-15, 23-19, 14-10).
Poäng, Danmark: Kevin Larsen 24, Gabriel Lundberg 20, Jonas Zohore 13, Chanan Colman 10, Philip Hertz 7, Frederik Nielsen 2.
Sverige: Chris Czerapowicz 27, Viktor Gaddefors 17, Alexander Lindqvist 7, Martin Pahlmblad 7, Ludvig Håkanson 5, Denzel Andersson 4, Adam Ramstedt 4, Jonathan Person.

Dela inlägget