Fotograf: Max Wiik (BC Luleå)

Nya Luleå visar upp sig på hemmaplan

Under torsdagen kommer BC Luleå att visa upp sig på hemmaplan för första gången. Luleå-tränaren Peter Öqvist hoppas att laget ska fortsätta ta steg i träningsmatchen mot Umeå BSKT.
– Vi tror att vi ska se tendenser till förbättring, säger han.

Förra veckan spelade BC Luleå två träningsmatcher i Östersund mot Jämtland Basket och finska mästaren Karhu Kauhajoki. Under torsdagen är det dags för Luleålaget att visa upp sig inför hemmapubliken för första gången. Då ställs BC Luleå mot Västerbottenslaget Umeå BSKT i en träningsmatch i Luleå Energi Arena.
– Det ska bli skoj helt enkelt. Det blir kul för grabbarna att få lira lite match igen så det ska bli roligt att se om vi tagit några kliv framåt sedan de förra matcherna. Vi tror att vi ska se tendenser till förbättring, säger tränaren Peter Öqvist.

Denzel Andersson och Thomas Massamba befinner sig just nu på landslagsläger med svenska landslaget och har saknats under veckans träningar. Övriga laget har fortsatt jobba med grunderna i både anfall och försvar.
– Vi har fortsatt att sätta grunderna. Vi är färska in i det här. Så vi är inte längre än att vi jobbar med att skapa rätt vanor, grunderna i försvar och anfall och kanske hunnit lägga till någon ‘set play’. Men det är fortfarande väldigt nytt för oss, säger Öqvist.

Den brittiske forwarden Robert Gilchrist har dragits med knäproblem sedan träningsturneringen i Östersund. Han har trappat upp träningsmängden under veckan och kommer förhoppningsvis till spel mot Umeå BSKT.
– Vi får avvakta lite grann och se i morgon (torsdag) när han vaknar. Vi hoppas och tror att det ska vara fullt blås och att han kan lira, säger han.

Vad kan publiken förvänta sig av BC Luleå?
– Ett Luleå fullt av entusiasm som kommer att kriga på med att hitta rytmen där ute. Offensivt att hitta varandra och träna på att hjälpa varandra till öppna skott. Ett jättebra tillfälle att träffa och lära känna de nya importerna i laget. Samtidigt hoppas vi att det ger möjlighet för de yngre svenska grabbarna att visa framfötterna.

För Umeå så saknas Josh Greene som är sjuk.

Här är helgens samtliga träningsmatcher:
13 / 09 / 2018
BC Luleå – Umeå BSKT (kl 18)
Helsingborg Basket – Södertälje Kings (kl 18)

14 / 09 / 2018
Wetterbygden Stars – Borås Basket (kl 18)
Jämtland Basket – Randers, Danmark (i Huskvarna, kl 20.15)

15 / 09 / 2018
Uppsala Basket – Djurgården Basket (kl 13)
Köping Stars – Alvik Basket (i Västerås, kl 15)
Borås Basket – Randers, Danmark (i Huskvarna, kl 15.30)
Wetterbygden Stars – Jämtland Basket (kl 17.45)

16 / 09 / 2018
Borås Basket – Jämtland Basket (i Huskvarna, kl 11)
Wetterbygden Stars – Randers, Danmark (kl 13.15)
Djurgården Basket – Uppsala Basket (i Brännkyrkahallen, kl 16.30)
Köping Stars – Södertälje Kings

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget