Fotograf: Montage

Dawit förstärker Uppsala

Efter många om och men står det nu klart att 23-årige Nathan Dawit förstärker Uppsala Basket. Dawit blir därmed säsongens första nyförvärv för Uppsala.

23-åringen har trots sin ringa ålder en gedigen meritlista bakom sig och har spelat i Svenska Basketligan sedan säsongen 2012/2013, då i 08 Stockholm. Därefter blev det tre säsonger i Solna Vikings för att sedan ta flyttlasset till Umeå och Umeå BSKT.

Under de två säsongerna i Umeå-linnet snittade han på sina 24 minuter per match, nio poäng, två returer och två assists.
– Vi är otroligt glada över att få hit en spelare och person av Nathan Dawit’s kaliber, såväl som vi är glada över att kontraktsskrivandet är igång. Det kommer mer, säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget