Fotograf: Montage

Amerikan klar för Köping: “Hittat det vi har letat efter”

Köping Stars har hittat sin “stora” spelare. Idag meddelade liganykomlingen att powerforwarden Desmond Hubert skrivit på för klubben.

Desmond Hubert är född och uppvuxen i New Egypt, New Jersey ett litet samhälle mellan Philadelphia och New York. Med sin fysiska talang var han dominerande på highschool (16 poäng, 11 returer och 9 blockar per match!) och många toppskolor på Östkusten ville värva honom. Han valde dock att stanna i New Egypt för att sedan rekryteras till en av de absolut största amerikanska collegeskolorna i USA – North Carolina Tar Heels.

North Carolina Tar Heels har vunnit sex nationella mästerskap, senast 2017 i Phoenix inför 70 000 åskådare. På UNC fick Desmond inte riktigt visa sin talang på grund av skada och tuff konkurrens. Efter collegekarriären har han spelat för två italienska lag och senaste säsongen i den kanadensiska ligan med Windsor Ontario Express.
– Efter ett intensivt arbete har vi i coachteamet hittat det vi har letat efter. Desmonds egenskaper och kvalitéer kommer att komplettera vårt lagbygge på ett positivt sätt. Desmond har samma agent som förra årets succéspelare Austin Price och vi tror stenhårt på att han kommer ha en likvärdig utveckling hos oss, säger Köpings tränare Panagiotis Nikolaidis och fortsätter:
– Desmond kompletterar våra andra stora spelare bra och kommer framförallt tillföra atletism och vara lite av en målvakt under korgarna defensivt. Offensivt kan vårt spel bli lite mer tredimensionellt då han även är duktig i spelet ovanför ringhöjd. Han är dessutom en väldigt duktig returtagare vilket gör att vi kan vända spelet snabbt med våra kvicka guards.

Köping Stars sportchef Richard Persson:
– Det har varit en lång rekryteringsprocess där drygt 100 spelare har studerats ingående. Vi har jobbat hårt och noggrant tillsammans för att hitta den sista pusselbiten i vårt lagbygge. Det har varit en lärorik och rolig process. Desmond har studerat vid samma skola som en viss Michael Jordan och vi är alla övertygade om att han kommer att bidra med såväl atletism som intensivitet på planen.

Desmond Hubert kommer till Köping på onsdag 22 augusti och förväntas debutera i träningsmatchen fredagen 24 augusti i Stockholm mot Superettanlaget Alvik.

Spelarfakta: Desmond Hubert
Född: 15 juli 1992 (26 år)
Längd: 208 centimeter
Position: Center/Forward
Tröjnummer: 14

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget