Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Ytterligare spets till Jämtland

Adam Rönnqvist är klar för spel med Jämtland kommande säsong. 27-åringen lämnar därmed BC Luleå.

– Det ska bli väldigt roligt att få komma till Jämtland Basket. Otroligt att fansen har samlat in pengar till en spelare och att den spelaren blev jag, det känns hedrande. Jag har alltid tyckt att Östersund har varit bland de roligaste bortamatcherna i ligan. Det verkar finnas ett stort engagemang i staden och alltid bra tryck på läktaren, säger Adam Rönnqvist i ett pressmeddelande

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– En enormt viktig rekrytering för Jämtland eftersom det alltid varit svårt att få svenska spelare av landslagsklass att flytta hit. Luleå hade samma problem i början och det är inget annat än en ren ekonomisk och geografiskt fråga.

Rönnqvist snittade den förra säsongen drygt elva poäng per match för BC Luleå och är en mycket vass trepoängsskytt, där han under sin karriär skjutit 40% bakom trepoängslinjen.
– Adam är, som jag sa i en artikel för ett eller två år sedan, en av Sveriges absolut bästa svenska spelare. Han har en fysiskt kapacitet och ett sätt att kunna avsluta offensivt jag inte sett hos någon annan svensk spelare, säger Torbjörn Gehrke.

27-åringen är den nionde spelaren i Jämtland med kontrakt över kommande säsong.

Dela inlägget