Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Borås förlänger med Ludde

Nu står det klart att Ludvig Johansson, som förra säsongen debuterade både i Borås Basket och SBL, är tillbaka för en ny säsong. Många tror att det är Johanssons enorma inställning som kommer att knuffa hans talang mot det definitiva genombrottet.

Ludvig Johansson är 20 år gammal och kliver in i sin andra säsong på SBL-nivå. Han gör det som den åttonde spelaren i ett gediget lagbygge.
– Jag är väldigt förväntansfull inför året och känner att vi kommer ha ett bra lag. Jag utvecklades mycket förra säsongen och jag ser fram emot att fortsätta tävla (på träningar) med spelare som Jakob Sigurdarson och Nimrod Hilliard varje dag. Jag går in med inställningen att alla minuter är ”öppna för att ta”. Så det är upp till mig själv att bevisa och jag ser verkligen fram emot att säsongen ska börja, säger Ludvig Johansson.

Henrik Svensson, headcoach i Borås Basket, är belåten med Ludvig Johansson är ombord.
– Vi är glada Ludvig Johansson har skrivit på för ett nytt år. Ludde är en basketspelare som är och lever som en professionell idrottsman – seriös i sitt idrottande. Eftersom det är exakt vad vi vill ha så passar han på alla sätt väl in hos oss.

Det är en både viljestark och talangfull guard som Borås Basket lyckats knyta till sig för andra säsongen i följd.
– Ludde Johansson är en stor vinnarskalle med en hög basket-IQ. Fortsätter han att förbättra sitt trepoängsskott, sitt ledarskap och sitt pick and roll-spel så kan han bli en riktigt bra pointguard, säger
Svensson.

Assisterande coachen Henrik Carlsson har också många positiva ord att strö över guarden.
– Ludde Johansson har en enorm arbetsmoral, tränar alltid extra och är väldigt målmedvetet. Han har en oerhörd förmåga att sätta bollpress över hela banan och störa de andra lagens guards.

20-åringen blir den åttonde spelaren som skriver på för Borås Basket 2018/2019.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget