Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Uppsala tillbaka i Fyrishov

Efter två säsonger med spel i IFU Arena flyttar Uppsala Basket i höst tillbaka till Fyrishov.
– Vi ser mycket fram emot detta, säger Uppsalas ordförande Daniel Fixelius.

Ett permanent trägolv, ny ljud- och ljusanläggning och ett eget omklädningsrum. Idag blev det klart att Uppsala Baskets herrlag kommande säsong kommer spela sina SBL-matcher i Fyrishov. Bakom satsningen står bland annat Uppsala kommun som skjutit till extra stöd för att Fyrishov ska lägga in ett permanent trägolv. Dessutom gör Fyrishov själva stora förbättringar i hallen, bland annat kommer det installeras ledskärmar längs långsidorna.
– Vi ser mycket fram emot detta spännande kapitel i klubbens historia. Ett steg som kommer att inspirera våra spelare och har varit efterlängtat av våra supportrar, säger Uppsalas ordförande Daniel Fixelius.

De senaste åren har Uppsala Basket tränat i Fyrishov och Rosendalshallen för att sedan spela sina matcher på ett mobilt trägolv i IFU Arena. Nu – för första gången i klubbens historia har man allt på ett och samma ställe.
– Det är första gången någonsin som vi kan träna och spela match i samma hall och det är Fyrishov som tillsammans med Uppsala kommun som gett oss de här förutsättningarna. Vi är otroligt tacksamma, säger Fixelius till UNT.se och fortsätter:
– Vi kommer ha vårt kansli här på Fyrishov och vi kommer framför allt få ett eget omklädningsrum som vi kan disponera för laget.

Det nya trägolvet kommer ligga på plats lagom till premiären av SBL i slutet av september.

Dela inlägget