Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

BC Luleå anmäler sig för Europa-spel

BC Luleå anmäler sig för spel i FIBA Europe Cup 2018/2019. Det beslutet togs vid ett styrelsemöte under veckan.
– Det känns väldigt kul att vi fortsätter att tävla internationellt, säger klubbdirektören Lars Mosesson.

I fjol fick BC Luleå mersmak efter kvalet till basketens Champions League. Luleå-laget var bara några få poäng ifrån att besegra belgiska Telenet Giants Antwerp i två tuffa matcher.

Under veckan hade klubben ett styrelsemöte där beslutet togs att laget ska satsa på Europa-spel även 2018/2019.
– Vi var med i kvalet till Champions League i fjol och det känns väldigt kul att vi fortsätter att tävla internationellt även denna säsong. Alla FIBA-turneringar håller hög standard, säger Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Men den här gången kommer det inte att handla om kval till basketens Champions League. Den 4 juli ska BC Luleå lämna in en anmälan för spel i FIBA Europe Cup 2018/2019. Europe Cup är en europeisk turnering som arrangeras för tredje året i rad med deltagande lag från några av Europas största basketnationer.

Det inleds med ett kval, fortsätter med en grundserie, en andra runda där utslagna lag från Champions League också deltar och avslutas med ett slutspel. FIBA Europe Cup inleddes den gångna säsongen i september och sträckte sig hela vägen in i maj då den avgörande finalen spelades.
– Vi är nog den klubb i basketligans historia som varit ute i Europa och spelat mest genom åren. Matcherna i Champions League gav oss blodad tand och vi känner att vi vill vara på den här nivån och mäta oss även i fortsättningen, säger Mosesson.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget