Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Umeå värvar – från Nässjö

Umeå BSKT har klart med första nyförvärvet för säsongen. Daniel Eliasson ansluter till laget.

– Daniel är ett hårt arbetande spelare som har varit med i toppen av svensk basket i många år. Han är en skarp skytt med ett mycket högprocentigt skott, precis vad vi behöver, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson.

Eliasson som är känd för sitt snabba skott ansluter till Umeå BSKT för sin sjunde säsong i högsta serien. Han skjuter i snitt 33% från trepoängslinjen och lägg därtill ett försvar som gör honom till ett hot på båda sidorna av planen lyder utlåtandena.
– Umeå är en klubb som tagit steg framåt varje säsong och det är alltid kul att komma till en sån klubb. Men framförallt så kommer man ju närmare Sockenträsk så nu är det bara 40 mil kvar hem, säger Daniel Eliasson.

Daniel Eliasson, 25 år, är född och uppvuxen i Sockenträsk i Norrbotten med Kalix Basket som moderklubb. Han mäter 191 centimeter och kan spela både som shooting guard och small forward. På meritlistan har 25 åringen samlat på sig spel med U20-landslaget samt spel i Universiaden. De två senaste säsongerna har Daniel spelat med Nässjö Basket där han senaste säsongen spelade 12 min/match och snittade på det sex poäng, en retur och 0,5 assists. Han har bland annat har varit med och tagit klubben till kvartsfinal. Tidigare har han spelat fyra ligasäsonger med Sundsvall Dragons.
– Daniel är känd för att träna mer och hårdare än andra. Han är en norrländsk krigare, en kille som aldrig ger upp oavsett vad som händer, säger sportchef Luca Romano när han beskriver Daniel Eliasson.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget