Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Stjärnförsvarare klar för Borås

Headcoach Henrik Svensson säger att Simon Gunnarsson är ett framtida namn för herrlandslaget om han fortsätter att utvecklas som han gjorde den senaste säsongen. I och med det kan man lätt förstå coachernas stora glädje över att Gunnarsson skrivit på för sin femte säsong med Borås Basket i SBL.

I och med kontraktsförlängningen med den 198 centimeter långe forwarden Simon Gunnarsson idag så består Borås Baskets trupp inför 2018/2019 nu av fyra spelare.
– Jag älskar allt som klubben och staden står för och känner mig långt ifrån klar här. Jag känner att jag har mer att ge. Jag vill ta nya kliv framåt och uppåt – både individuellt och lagmässigt. Målet är självklart att ta oss längre än till semifinal, där det tog slut förra säsongen, säger Simon Gunnarsson.

Även om coacherna inte talar om säsongsmål ännu så går det inte att ta miste på att de är nöjda över att ha fått Gunnarssons namnteckning på ett nytt avtal.
– Vi är väldigt glada över att få behålla Simon Gunnarsson, som är en enormt viktig del av det lagbygge som börjar ta form. Han är en av ligans bästa försvarsspelare och offensiva returtagare. Simon injicerar alltid energi i laget – både på träning och på match, säger assisterande coachen Henrik Carlsson.

– Simon Gunnarsson är bra för att han kan spela på ALLA positioner i försvar. Han har en outtröttlig ”motor” och en inre motivation till att träna och tävla. Han tog stora steg framåt i sitt offensiva spel, samtidigt som hans spelförståelse utvecklades massor. Fortsätter Simon denna positiva utvecklingskurva kommer han i framtiden att bli aktuellt för herrlandslaget, fyller headcoachen Henrik Svensson i.

Sommaren för Simon Gunnarsson kommer att se ut ungefär som en vanlig sommar brukar se ut för honom – det vill säga med mycket fokus på styrketräningen och på skottet. Gunnarsson tycker att de inledande värvningarna ser spännande ut.
– Det är extra kul att Nimrod Hilliard kommer tillbaka. Det kommer göra mycket tror jag, avslutar Gunnarsson.

Simon Gunnarsson är 198 centimeter lång och 96 kilo tung. Han är född i Borås, uppväxt i Skene och har Marbo som moderklubb. Gunnarsson blev den fjärde spelaren som skrev kontrakt med Borås Basket över säsongen 2018/2019. Övriga klara är Mike Moore (forward), Brian Fitzpatrick (forward) och Nimrod Hilliard IV (guard).

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget