Fotograf: Montage

Första importen klar för Jämtland

Jämtland Basket har gjort klart med sin första importspelare inför nästa säsong. Under måndagen skrev 26-årige Evariste Shonganya på för Östersundsklubben.

Evariste Shonganya ifrån Demokratiska Republiken av Kongo. Så heter Jämtlands senaste nyförvärv. Shonganya är en powerforward på 204 centimeter som närmast kommer från spel med Monastir i Tunisien.

Så här beskriver tränaren Torbjörn Gehrke 26-åringen:

“För två säsonger sedan dök Evariste upp på Bosse Wagenius (Jämtlands Scout) listor. Han såg lite ”rå” ut i sitt spel, hade aldrig varit i Europa och var för dyr för oss så valet föll då inte på ”Eva”. Nu känns tiden mogen för Evariste att hjälpa oss då vi två år i rad försökt spela snabbt utan att för den delen vara ”minst” i SBL. Med Evariste kommer vi att få det vi sökt men inte riktigt hittat tidigare – dvs. en atletisk center/forward som kan spela försvar på alla fem positionerna, springa golvet med de allra minsta och snabbaste spelarna, blocka- och ändra skott samt spela med både ryggen- och ansiktet mot korgen.”

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget