Fotograf: Max Wiik / BC Luleå

Talangen blir första byggstenen i nya BC Luleå

Debutsäsongen i Svenska Basketligan blev lyckad. Nu förlänger Daniel Hansson, 21, med BC Luleå – och är redo för att ta mer ansvar.
– Det blir kul att komma tillbaka ett år till, säger han.

Daniel Hansson kom till BC Luleå inför säsongen 2017/2018. Då hade han precis gjort en framgångsrik sommar som startspelare med U20-landslaget och hade innan dess spelat med Alvik Basket i division I.

Ett år senare har Hansson, 21, nu avklarat sin första säsong i Svenska Basketligan tillsammans med BC Luleå. Och individuellt har han levt upp till förväntningarna.

I dag kan BC Luleå komma med det glädjande beskedet att man har förlängt kontraktet ytterligare ett år med den lovande guarden. Han är därmed den första spelaren som skrivit på för säsongen 2018/2019.
– Det känns bra. Kul att komma tillbaka ett år till. Personligen hoppas jag på att få ännu mer speltid och etablera mig i ligan. Som lag är målsättningen alltid att vinna och spela SM-final, säger Daniel Hansson.

Under debutsäsongen i SBL spelade han drygt sju minuter och gjorde nästan två poäng per match. Dessutom var han en av BC Luleås främsta trepoängsskyttar med en procent på 48,6.

Klubbdirektör Lars Mosesson är nöjd med att få behålla Daniel Hansson i BC Luleå.
– Vi ser Daniel som en framtidsspelare. Han har många av de egenskaperna som vi letar efter när vi rekryterar spelare. Han gjorde en bra första säsong och konkurrerar på en väldigt tuff position. Vi hoppas att Daniel ska kunna ta nästa steg nu, säger Lars Mosesson.

***
Även Anton Kobylak-Berglund har skrivit på för en fortsättning i BC Luleå.
– Det känns spännande. Jag är redo för mitt andra år i klubben och jag ser fram emot det kommande lagbygget och vad vi kan åstadkomma tillsammans. Samt hur jag själv utvecklas nästa säsong, säger Anton Kobylak-Berglund.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget