Fotograf:

Här är årets lag i SBL

Varje vecka under säsongen som gått har vi utsett veckans lag i SBL. Här är de spelare som fanns representerade flest gånger!

Det vi bedömt är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget har alltid bestått av två guards, två forwards och en center.

GUARD 1: Brandon Rozzell, BC Luleå (6)
Även om det var lite smolk i bägaren för Rozzell och Luleå att det “bara” blev silver i år, så ska 29-åringen självklart vara med i säsongens lag. Rozzell var kanske Luleås jämnaste spelare under säsongen och snittade bland annat 16.6 poäng och fyra assist per match. Noterbart är att han endast missade “dubbla poäng” i tre av säsongens totalt 41 matcher.

GUARD 2: Arik Smith, Umeå BSKT (6)
24-årige Smith var en stor bidragande orsak till att Umeå gjorde en så fin säsong som man ändå gjorde, detta trots att det slutade med att man åkte ut i kvartsfinal mot Södertälje. Smith var den ende spelaren i SBL som snittade mer än 20 poäng per match – 20.1. Dessutom snittade han nästan fyra returer och tre assist per match.

GUARD 3: Gerry Blakes, Norrköping Dolphins (5)
GUARD 4: Nimrod Hilliard, Borås Basket (4)
GUARD 5: Andreas Person, Borås Basket (3)

 
FORWARD 1: Yannick Anzuluni, BC Luleå (9)
Efter två säsonger i Luleå står det klart att Anzuluni lämnar SBL. Men han har verkligen gjort stora avtryck och gjorde en mycket fin säsong med ett snitt på 14.3 poäng och 8.2 returer per match. I framför allt den första delen av säsongen var 30-åringen en av ligans främsta spelare. Blandade och gav under slutspelet, men det råder ingen tvekan om att Anzuluni hör hemma i säsongens lag.

FORWARD 2: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
26-årige Nordström hade en grym säsong, men dessvärre gick det inte alls lika bra för Uppsala som fick slita rejält för sina segrar och missade slutspelet. Nordströms insats var dock mer än godkänd och han slutade bland annat tvåa i poängligan med ett poängsnitt på 19.4 per match – imponerande! Dessutom snittade 26-åringen 7.7 returer per match.

FORWARD 3: Toni Bizaca, Södertälje Kings (4)
FORWARD 4: Adam Ramstedt, Södertälje Kings (4)
FORWARD 5: Nicholas Schlitzer, Umeå BSKT (4)

 
CENTER: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (13)
Gammal är fortfarande äldst. Tidigare under året fyllde Kjellbom 39 år, men frågan är om han inte är bättre än någonsin trots åldern? Utsågs efter Norrköpings guld till finalens MVP. Tidigare under säsongen blev han även utsedd till årets center och årets MVP i grundserien. Inget snack om att det är mycket välförtjänta utmärkelser. På totalt 40 spelade matcher under säsongen snittade Kjellbom fina 16.1 poäng och 9.1 returer per match.

CENTER 2: André Nilsson, Umeå BSKT (5)
CENTER 3: William Paul, Jämtland Basket (3)
CENTER 4: Jyles Smith, Borås Basket (3)
CENTER 5: Nick Spires, Södertälje Kings (3)

Dela inlägget