Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Gaines lämnar Uppsala

Efter nio raka säsonger som tränare i Uppsala Basket så står det nu klart att Kevin Gaines lämnar klubben.
– Jag har sagt upp mig, säger Gaines.

Ett förändringsarbete för att stärka Uppsala Baskets organisationen den kommande säsongen kräver prioriteringar. Och en ansträngd ekonomi i Uppsala Basket gör att Kevin Gaines heltidsanställning var i farozonen. Trots att inget beslut ännu tagits så väljer Gaines nu att hoppa av sitt uppdrag.
– Det är många anledningar bakom det här beslutet, men framför allt känner jag att det är dags för mig att gå vidare, säger 37-åringen till UNT.se.

Tidigare under våren så avslutade Gaines sin tredje säsong som huvudtränare i sin moderklubb. Innan dess var han i sex säsonger assisterande tränare.
– När man utvärderar sitt arbete efter en säsong får man tid att tänka och det här är ett beslut som har växt fram. Det är ett tråkigt beslut, men samtidigt det bästa beslutet jag har tagit, säger Kevin Gaines.

Daniel Fixelius, ordförande i Uppsala har en hel del att fundera över inför hösten.
– Vi skruvar i det mesta just nu. Var ska pengarna läggas? Kan vi jobba smartare med de pengar vi har? Kan vi hitta sysselsättning på ett annat håll åt en coach, så att vi kan lägga mer resurser på fler delar av organisationen?

Vad Gaines kommer göra nu är inget han vill avslöja.
– Det får vi se. Det är inget jag kan kommentera i dagsläget.

Dela inlägget