Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Final 5:7: BC Luleå-Norrköping Dolphins

2-2 i finalserien – och nu väntar en nyckelmatch i Luleå Energi Arena under måndagskvällen. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, final 5:7
När: Måndag 14 maj, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

SM-final 4 var i mångt och mycket en jämn historia. Ja, åtminstone under tre perioder. För under de avslutande tio minuterna havererade BC Luleå. Man förlorade den fjärde perioden med 12-27 och slutligen även matchen med 65-80.
– De spelade väldigt bra och genomförde sitt anfallsspel. Det var motsatsen för oss som hade det tufft i försvar och anfall. Ett lag som känner sig självsäkert, spelar bra och genomför sina ‘set plays’ kommer att göra poäng. Det måste vi fixa till framöver om vi vill bli mästare igen, säger Luleå-guarden Brandon Rozzell.

Under måndagen väntar en nyckelmatch hemma i Luleå Energi Arena i form av SM-final 5. Det är ingen hemlighet att BC Luleå trivs i sin hemmaborg där man hittills inte förlorat en enda match under slutspelet.
– Vi måste komma dit redo att spela. Vi har gjort ett bra jobb hittills i slutspelet med att försvara hemmaplan. Vi måste bara göra det igen. Vi ser fram emot en fullpackad arena, har sett den senaste matchen på video och fått ihop oss själva igen, säger Rozzell.

Varför känner ni er så självsäkra på hemmaplan?
– Vi har de bästa fansen och den bästa arenan i hela ligan. Det är enkelt för mig att säga det. Vi älskar att spela här. Det är fantastisk miljö och när vi får igång fansen och oss själva så är det kul att se på. Vi är taggade att göra det igen.

Vad blir det absolut viktigaste för att ni ska vinna?
– Försvarsspelet, så klart. När vi får stopp i försvar så kan vi komma ut och springa. När vi får dem att skjuta svåra skott kan vi ta returer och bara köra. Allt handlar om försvarsspelet – anfallet kommer att vara där oavsett. Om alla kan spela som ‘Q’ (Quinton Upshur) eller Tom (Lidén) under korgen så kommer det att gå bra. Alla andra, inklusive jag själv, måste steppa upp.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
Fyra av sju finalmatcher är spelade och alla fyra har varit ruggigt hemmabetonade där framförallt BC Luleå vunnit sina matcher i god tid före slutsignalen men där även Norrköping Dolphins vunnit hyfsat bekvämt. Matchen i fredags, där sista quartern redan är en klassiker, gav ett bevis på vad den här lemlästade upplagan av Dolphins är gjorda av. BC Luleå hade möjligheten att vid vinst åka hem till sin Luleå Energi Arena för att i kväll få sina guldmedaljer hängda runt sina halsar.

Men – det fanns ett lag på den andra planhalvan som ville annorlunda och nu är det helt plötsligt BC Luleå som har pressen på sig att vinna imorgon kväll annars kan detta gå en helt annan väg än de har tänkt sig men faktum kvarstår dock, BC Luleå är ändå storfavoriter.
– Det här är femte matchen i årets SBL-finalserie som har präglats av två riktigt starka hemmalag. Vi lyckades resa oss efter den stora torsken uppe i Luleå och vinna den viktiga fjärde matchen. Grabbarna visade ännu en gång en enorm moral, karaktär och att ”vi aldrig ger oss”-mentalitet. Vi vill också tacka den orangea väggen i form av Dolfans som skapade en fantastisk atmosfär. Nu lägger vi all fokus på den här matchen och hoppas på en bättre insats än senast, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå har saknat Yannick Anzuluni i de två senaste matcherna. Han är dock tillbaka i kväll. Däremot är det frågetecken kring Tim Kearney som varit krasslig.

Norrköping saknar långtidsskadade Abdou Medjedoub och Jonathan Dubas.

NOTERA ATT: ✍️
* Den sjätte finalmatchen spelas i Norrköping på onsdag 16 maj.
* Blir det en sjunde och avgörande match spelas den i Luleå fredag 18 maj.
* Luleå snittar 85.8 poäng per match (1). Norrköping 80.9 (4).

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget