Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Lämnar Jämtland – klar för Köping

Niklas Larsson lämnar Jämtland Basket. 24-åringen har skrivit på för liganykomlingen Köping Stars.
– Det var dags för någonting nytt, säger Larsson.

Trots sina endast 24 år så har Niklas Larsson spelat sju säsonger i Basketligan/SBL. Senast kommer han ifrån Jämtland Basket där han de två senaste säsongerna varit lagkapten. Att det inte skulle bli en fortsättning i Östersundsklubben har varit klart ett par veckor, men vilken klubb som skulle knyta till sig 24-åringen har varit skrivet i stjärnorna – fram tills nu.

Under måndagen presenterades Niklas Larsson som nykomlingen Köping Stars första nyförvärv för den kommande säsongen.
– Först och främst så kände jag att fyra år i Jämtland började bli nog, det var fyra spännande år men det var dags för någonting nytt. Så nu när Köping gick upp i ligan så passade det bra geografiskt. Min flickvän har jobb i Västerås så då kan vi bo tillsammans. Tränaren Panagiotis Nikolaidis har jag haft i U-landslaget tidigare. Det påverkade mycket. Det känns spännande med en nykomling, säger Larsson till Östersunds-Posten.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis, tränare i Köping till Magazin24:
– Det känns fantastiskt att kunna knyta till oss en sån kvalitetsspelare som Niklas är. Utöver en bra spelare så sökte vi efter en bra människa och en bra ledare, det känns som att vi har fått allt det i Niklas.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget