Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Semifinal 5:7: BC Luleå-Södertälje Kings

Under söndagen stundar den femte semifinalen mellan BC Luleå-Södertälje Kings – uppkast klockan 17.00! Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå–Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 SBL, semifinal 5:7
När: Söndag 22 april, kl 17.00
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

Under söndagen väntar säsongens hittills viktigaste för BC Luleå. Då är matchvinnaren Brandon Rozzell extra redo för match.
– Som basketspelare, speciellt jag, älskar man de här matcherna, säger han inför mötet med Södertälje Kings.

Det senaste mötet mellan BC Luleå och Södertälje Kings fick en dramatisk avslutning. Efter att Luleå-laget såg ut att gå mot segern avgjorde Södertälje med en tip in-dunk i matchens absolut sista sekund. Det gjorde att den regerande mästaren föll med 89-91.

Nu står det 2-2 i semifinalserien och under söndagen väntar säsongens hittills viktigaste match i Luleå Energi Arena.
– Vi är redo. Det känns som att vi gav bort en match där nere senast så nästa kan inte komma nog snart. Det är hemma, det kommer bli mycket folk i hallen och vi är taggade. Det är dags att studsa tillbaka som vi gjort hela året, försvara hemmaplan och “defend the north”, säger Brandon Rozzell.

Vad gick fel i den senaste matchen?
– Vi gjorde många små misstag som skadar en i basketmatcher. Misstag som bara coacher och spelare känner igen. Om vi fixar de grejerna så är vi redo att ta hand om business igen.

Semifinalserien spelas i bäst av sju matcher. Och vinnaren av den här matchen kommer att ta en viktig 3-2-ledning Brandon Rozzell är känd som en stor matchvinnare som satt många avgörande skott under sina två säsonger i BC Luleå. Han är så klart extra taggad inför söndagens möte.
– Som basketspelare, speciellt jag, älskar man de här matcherna. Det är då man ska steppa upp och vara den spelare man är här för att vara. Jag är taggad och alla mina lagkamrater också. Jag ska bara göra mitt jobb oavsett vad det är. Om det är försvar, poänggörande eller att passa bollen så ska jag göra det som krävs för att vinna matchen, säger Rozzell.

Vad kommer spelmässigt att bli det absolut viktigaste för er?
– Att vi är oss själva och spelar BC Luleå-basket. Att vi har kul, ler, spelar snabbt och gör det tillsammans. När vi är där ute och ler och firar och alla hejar på så är det kul att vara en del av och kul att titta på. Vi måste behålla det momentumet och energin inom oss själva så kommer det att gå bra.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå har inga skador eller sjukdomar att rapportera och ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Södertälje ser också ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Den sjätte matchen i denna semifinalserie spelas i Södertälje tisdag 24 april klockan 18.04.
* I den andra semifinalen leder Norrköping Dolphins med 3-1 i matcher över Borås Basket
* Luleå snittar 86.9 poäng per match (1). Södertälje 78.6 (6).

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget