Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 16

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa veckas lag publiceras tisdag 24 april.

 

G: Gerry Blakes, Norrköping Dolphins (4)
Norrköpings 22-årige stjärnamerikan visade verkligen vägen i den första semifinalen mot Borås med hela 38 poäng (säsongens klart högsta notering i SBL). Anmärkningsvärt är att 22 av dessa kom i den sista perioden – galet. Följde sedan upp det med att skjuta segern till sitt Norrköping i semifinal två, totalt 21 poäng. En självklar plats i veckans lag.

G/F: Fredrik Andersson, Borås Basket (1)
Borås 24-årige lagkapten gjorde sin bästa insats för säsongen i fredags när Borås föll i en rysare mot Norrköping. Andersson var högprocentig i sitt skytte och landade till slut på 23 poäng. Dessutom slet han ner åtta returer och hade fyra assist.

F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (8)
Luleå-stjärnan var på stort spelhumör i den första semifinalen mellan Luleå-Södertälje. 30-åringen sköt då i 22 poäng, varav 5/7 trepoängare och noterades dessutom för sju returer, fem assist och fem steals.

F: Auston Barnes, Södertälje Kings (2)
26-åringen kommer mer och mer till sin rätt i Södertälje. Kan bli en rejäl joker i semifinalserien mot Luleå. Inledde semifinalen med 15 poäng och sex returer i match ett, för att sedan vara riktigt, riktigt bra i den andra matchen med bland annat 23+6 i protokollet.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (10)
38-årige Kjellbom blev inför den första semifinalen mellan Norrköping-Borås utsedd till “Årets center” och “Årets MVP” i SBL. Och han har också visat varför i de två inledande semifinalerna med 23 poäng och 16 returer i den första semifinalen, och 31+13 i den andra som spelades i fredags.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

 

HÄR ÄR DE 20 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (10)
2. F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (8)
3. G: Arik Smith, Umeå BSKT (6)
4. F: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
5. C: André Nilsson, Umeå BSKT (5)
6. G: Gerry Blakes, Norrköping Dolphins (4)
7. F: Nicholas Schlitzer, Umeå BSKT (4)
8. G: Brandon Rozzell, BC Luleå (4)
9. F: Viktor Gaddefors, Uppsala Basket (4)
10. G: Andreas Person, Borås Basket (3)
11. G. Martin Pahlmblad, Södertälje Kings (3)
12. C: William Paul, Jämtland Basket (3)
13. G: Valter Lindström, Södertälje Kings (3)
14. F: Adam Ramstedt, Södertälje Kings (3)
15. F/C: Jyles Smith, Borås Basket (3)
16. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (3)
17. F: William Walker, Jämtland Basket (3)
18. G: Angelo Griffis, Nässjö Basket (3)
19. C: Nick Spires, Södertälje Kings (3)
20. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (2)

Dela inlägget