Fotograf: Bildbyrån (Montage)

19.04: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Slutspelet i SBL fortsätter ikväll. I Stadium Arena tar Norrköping Dolphins emot Borås Basket i den första semifinalen mellan lagen. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, semifinal 1:7
När: Onsdag 11 april, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet av Borås Baskets podcast ”Vi är Borås”!

Borås Basket kommer från en kvartsfinalserie med ”bortaplansfavör” mot Jämtland Basket. Efter en varsin odramatisk bortaseger kunde Borås avgöra i Östersund i lördags efter en riktig rysare.

För Norrköpings del var det tämligen egalt vilket lag man skulle få möta, då båda lagen har sina styrkor och även svagheter, och man har med sig 2-2 mot båda lagen under grundserien. Tyvärr har ju Norrköping inte haft turen med sig beträffande truppen då två viktiga spelare står utan möjlighet att hjälpa laget i semifinalserien. Först tvingades nye Jonathan Dubas, som verkligen visade vilken tillgång han skulle ha varit, till en knäoperation. Och sedan Abdou Medjedoub som var på kraftigt uppåtgående, men som på träning härom veckan råkade ut för en helt osannolik skada då han efter en dunk landade och fastnade med högerfoten under korgstativet och bröt foten.

Så här går Norrköping-tränaren Adnan Chuks tankar inför kvällens match:
– Efter en väldigt lyckad grundserie där vi relativt tidigt säkrade en andraplats och var en hårsmån från förstaplatsen går vi in i en semifinalserie med gott självförtroende. Tyvärr får vi klara oss utan Jonathan Dubas och Abdou Medjedoub vilket gör oss lite tunnare och kortare. Det här sätter ännu högre press på våra guards som måste spela som att de är en decimeter längre allihop. Borås vet vi är ett välcoachat lag som har haft problem med skador under året, men är nu fulltaliga och spelar en fantastisk basket vilket man bevisade i kvartsfinalserien mot Jämtland. Det är ett lag som består av fem riktigt vassa importer och minst fem riktigt bra svenska spelare. Vi ser fram emot en tuff semifinalserie där vi kommer att ge allt vi har att komma med.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar som sagt Jonathan Dubas och Abdou Medjedoub.

Borås ställer fortsatt upp utan Daniel Thuresson (borta resten av säsongen).

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i denna semifinalserie spelas: 13/4, 17/4, 20/4, 24/4, 26/4, 29/4.
* I den andra semifinalen möts BC Luleå-Södertälje. Där leder Luleå med 1-0 i matcher.
* Norrköpings partners bjuder på matchbiljetten, fri entré med andra ord.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget