Fotograf: Montage (Bildbyrån)

19.30: Borås Basket-Jämtland Basket

Borås Basket kan säkra en semifinalbiljett vid seger ikväll. Men räkna med att Jämtland Basket kommer göra allt man kan för att ställa in festen. Här är senaste nytt inför den andra kvartsfinalen!

Vilka: Borås Basket–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, kvartsfinal 2:3
När: Torsdag 5 april, kl 19.30
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: SBLPlay.se

Efter den mycket fina insatsen på bortaplan i tisdags, så kan Borås ikväll bli semifinalklart. En stark offensiv bäddade för 92-69-segern i Östersund häromdagen. Jämtland har dock visat flera gånger tidigare under säsongen att man kan slå vilket lag som helst i SBL, och faktum är att Jämtland så sent som förra tisdagen vann i Borås med hela 94-78.

Så här säger Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland inför matchen:
– Vi blev tydligt tagna av Borås intensitet, aggressivitet, fysiska spel och fart. Att de satte nästan allt de sköt hjälpte och inte heller. Vi misstänkte att Borås var piskade att ändra någonting i sin defensiv och de gjorde det genom att gå tillbaka till sitt gamla trygga ”byte i försvar vid screen”. De gjorde det dock otroligt mycket bättre än någon gång vi tidigare mött dem med den taktiken. Det visade sig vara ett lyckat drag och fick oss ur balans. Vi blev först passiva, sen försiktiga och i mitten av tredje perioden kulminerade det i att vi inte ens kunde ta enkla beslut utan att tveka. Raset kom som ett brev på posten.

Återstår att se ifall Jämtland kan mobilisera krafterna och tvinga fram en tredje och avgörande kvartsfinal.
– Vi har förstås gjort hemläxan. Men det vi måste lyckas med är att hantera vårt eget försvarsspel. Det är inget som Borås styr över och försvaret var tyvärr lika kass ifrån vår sida som vårt anfall. Vi föll på båda sidor av planen, säger Torbjörn Gehrke och fortsätter:
– Det bästa med slutspelsbasket är dock att varje match har lika värde. I en grundserie kan du straffas för en klumpig eller onödig förlust flera månader efter att den spelades. I slutspel kan man dra ett sträck över en match och gå vidare. Inför slutspelet var förutsättningarna att vi var tvungna att vinna två matcher. Det gäller fortfarande och tisdagens match har inte förändrat det faktum att om vinner två matcher så spelar ingen roll om vi förlorat med en poäng eller som nu 23 poäng i en match. Den är då historia. Det står fortfarande bara 1-0 till Borås och de måste vinna en till. Vi måste stjäla tillbaka den matchen och få till 1-1 för då reser båda lagen till Östersund för en avgörande match nu på lördag.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar Daniel Thuresson som är borta resten för säsongen.

I Jämtland saknas Olle Lundqvist. Det är även osäkert ifall Daniel Johansson kommer till spel.

NOTERA ATT: ✍️
* Blir det en eventuell avgörande kvartsfinal spelas den i Östersund lördag 7 april kl 20.04.
* Vinnaren i denna kvartsfinalserie kommer få möta Norrköping Dolphins i semifinal.
* Borås Andreas Person satte hela 18 poäng i den första perioden i tisdagens match.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget