Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Matchguide: Uppsala Basket-Norrköping Dolphins

En lång spelarkarriär är till ända efter kvällens match mellan Uppsala Basket-Norrköping Dolphins. Uppsalas Rickard Eriksson gör nämligen sin sista match. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 28
När: Tisdag 27 mars, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: SBLPlay.se

I och med fredagens resultat i näst sista omgången står det klart att Norrköping blir tvåa i tabellen bakom BC Luleå, och man åker idag upp till IFU Arena för att möta ett Uppsala som sedan tidigare varit utanför möjligheten att få spela kvartsfinalspel i och med att man hamnar på en sjundeplats. Matchen handlar enbart om äran men räkna ändå med två tränare som vill vinna.

För Uppsala är säsongen över efter kvällens match. För Norrköping väntar ett två veckor långt uppehåll innan semifinalserien startar den 11 april.
– Efter fredagens väl genomförda match där vi gick runt på många spelare har vi haft hela helgen på oss att vila och förbereda oss för grundseriens sista match mot Uppsala borta. De är ett välcoachat lag med små resurser som har haft en ”roller-coaster”-säsong men jag är dock övertygad om att de vill avsluta på ett snyggt sätt. I och med den matchen avslutas inte bara grundserien utan även en lång och framgångsrik karriär för storskytten Rickard Eriksson. Jag har själv haft förmånen att spela med och coacha Rickard. Å Dolphins vägnar vill vi tacka för den här tiden och önskar honom all lycka i framtiden, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Uppsalas Rickard Eriksson gör som sagt sin sista elitmatch ikväll. Så här säger han till UNT.se om beslutet:
– Det har växt fram under årets säsong. Jag har jobbat hundra procent vid sidan om basketen och det tar på krafterna när man inte längre kommer till träningen med ett sug. Jag har aldrig varit bra på att göra basket halvdant och nu när jag inte känner att jag kan gå all in för basketen.
– Kärleken till basketen finns kvar och kroppen är hel och fräsch. Visst, jag är väl inte som för tio år sedan, men för att fortsätta kunna satsa vidare vill jag kunna lägga ned den tid som krävs, på morgonträning bland annat.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Det ser ut som Uppsala kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping har aviserat att man kommer rotera friskt i truppen.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Norrköping-Uppsala 90-85, Uppsala-Norrköping 73-78 och Norrköping-Uppsala 82-72.
* Uppsala snittar 77.7 poäng (6) per match. Norrköping 81.9 (3).
* Uppsalas Axel Nordström ligger tvåa i poängligan med ett snitt på 19.2 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget