Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Uppsala Basket-Nässjö Basket

Sista chansen för Uppsala Basket ifall det ska bli något slutspel i april eller inte. Endast vinst räknas ikväll samtidigt som klubben får hoppas att Umeå inte besegrar Jämtland. Då lever hoppet in i grundseriens sista vecka.

Vilka: Uppsala Basket–Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 26
När: Fredag 16 mars, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: SBLPlay.se

Läget börjar bli prekärt för Uppsala om man ska ta sig till slutspelet. I dagsläget har Uppsala sex poäng upp till slutspelsplatsen och det är sex poäng kvar att spela om. Skulle Uppsala vinna de tre matcher som återstår, samtidigt som Umeå förlorar sina tre så går Uppsala till slutspel eftersom de har gjort fler poäng i lagens drabbningar tidigare under säsongen.
– Vi vet att det är ett väldigt tufft läge men vi kan bara påverka det vi gör på fredag. Vi går för vinsten och sedan får man hoppas på det bästa och ta det omgång för omgång, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Nässjö stretade emot riktigt bra borta mot BC Luleå i måndags, förlust med endast 88-81, och vi kan räkna med att smålänningarna kommer göra allt man kan för att försöka knipa ännu en seger trots att chansen till slutspel inte finns längre.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala har en skadefri trupp, endast långtidsskadade Linus Brandin saknas.

Nässjö kommer till spel utan Thomas Tshikaya och Sango Niang.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Nässjö-Uppsala 88-85, Uppsala-Nässjö 99-78 och Nässjö-Uppsala 80-91.
* Rhys Carter som haft problem med ryggen har bestämt sig för att lägga ner karriären.
* Uppsala snittar 77.8 poäng (6) per match, Nässjö 75.1 (8).

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget