Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Södertälje Kings-Borås Basket

Efter tisdagens seger över Nässjö Basket väntar idag lördag ytterligare en hemmamatch för Södertälje Kings, nu mot Borås Basket. I de tidigare inbördes mötena står det 2-1 till Södertälje, som dock ligger nedanför Borås i tabellen.

Vilka: Södertälje Kings–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 25
När: Lördag 10 mars, kl 17.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet utav Borås Baskets inför-podcast “Vi är Borås”.

Med endast fyra matcher kvar i grundserien för de båda lagen och oerhört jämnt mellan dem som är placerade 3-6 är varje matchresultat viktigt. Borås hade det tufft mot Umeå BSKT i Boråshallen i tisdags, i en match som gick till förlängning och till sist slutade med seger för Umeå. Extra kännbar blev förlusten i och med att Jämtland Basket, som utmanar Borås om tredjeplatsen, besegrade Norrköping Dolphins med 91-71 på bortaplan.

Södertälje å sin sida ledde som mest med 28 poäng mot Nässjö Basket i tisdags, men råkade därefter ut för en kollektiv kollaps som reducerade ledningen till som minst fem poäng i den andra delen av matchen, vilket sånär kostade segern. Att Nässjö skulle höja intensiteten efter halvtidsvilan borde inte ha kommit som en överraskning med tanke på den stora poängskillnaden. Men Södertäljes, vars fina lagspel i matchens första halva ingav hopp inför slutspelet, lät sig ledas precis dit motståndarna ville under den andra halvans första skakiga tio minuter innan läget stabiliserades.

En viktig del i återhämtningen hade Nässjös Kristian Heder Ternell, som fram till halvtid hade bidragit med fyra poäng och två returer, som vid slutsignalen hade utökats till 22 poäng och åtta returer. Han borde ha begränsats redan efter sin första trepoängare i början av q3, men gavs i stället gott om utrymme att sätta ytterligare fyra. Heder Ternells utveckling i matchen återspeglade Nässjö som helhet och är ett återkommande faktum som Södertälje jobbar kontinuerligt med att förbättra.

I slutspelet kommer utrymmet vara mindre för dippar som dessa, men mot Nässjö räckte det för seger och mot Borås väntar ny möjlighet att höja prestationen. Ett intressant möte väntar mellan två tabellkonkurrenter som kommer att göra sitt yttersta för att skaffa sig bästa tänkbara utgångsläge inför slutspelet.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje saknar Rudy Mbemba och eventuellt Alexander Lindqvist.

Borås kommer till spel utan skadade Jyles Smith och Daniel Thuresson.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möten har slutat: Borås-Södertälje 65-75, Södertälje-Borås 82-68 och Borås-Södertälje 79-77.
* Borås Nimrod Hilliard ligger fyra i poängligan. Han snittar 17.1 poäng per match.
* Poängbäst i Södertälje är Martin Pahlmblad (7) som snittar 15.8 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget