Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins reser under fredagskvällen till Småland för match mot Nässjö Basket – seger för östgötarna och man säkrar en semifinalbiljett. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 25
När: Fredag 9 mars, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

Norrköping fortsätter ikväll jakten på en förstaplats i SBL:s grundomgång även om magplasket senast mot Jämtland Basket sabbade en hel del. Fyra matcher kvar och Norrköping har åtta poäng upp på Borås och Jämtland medan man har samma poäng som ligaledaren BC Luleå som dock har en match mindre spelad vilket givetvis gör det tuffare att nå den där förstaplatsen.

Norrköping och Nässjö Basket har mötts tre gånger den här säsongen med förkrossande vinster för östgötarna som följd. Utav de åtta poäng som Nässjö har samlat ihop har man tagit sex av dem på hemmaplan i Nässjö Sporthall med vinster mot Uppsala, Borås och Södertälje Kings. Vid vinst för Norrköping har man säkrat andraplatsen och därmed direktplats till semifinal.
– Insatsen mot Jämtland var inget vidare samtidigt som Jämtland spelade riktigt bra basket. De kontrollerade hela matchen och gav oss aldrig chansen att hitta vårt spel. All cred till dem. Nu lägger vi all fokus på Nässjö. Som alltid en tuff bortamatch mot ett lag som spelar riktigt hårt, speciellt på hemmaplan. Den nya coachen Jordi Juste har verkligen hunnit sätta sitt prägel på laget och de spelar en underhållande basket. Vi ser fram emot en hård fight och hoppas på en bättre insats, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknar fortsatt skadade Thomas Tshikaya och Sango Niang.

Norrköping ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag, exklusive långtidsskadade Jonathan Dubas.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjös sponsorer bjuder på entrébiljetten till kvällens match!
* Säsongens tidigare möten har slutat: Norrköping-Nässjö 95-56, Nässjö-Norrköping 62-93 och Norrköping-Nässjö 90-67.
* Nässjö snittar 75.1 poäng per match, Norrköping 81.8.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget