Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Under landslagsuppehållet har BC Luleå blandat basket med teambuilding. Nu har laget mentalt laddat om inför kvällens seriefinal mot Norrköping Dolphins.

Vilka: Norrköping Dolphins–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 23
När: Fredag 2 mars, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Senast BC Luleå spelade match var den 17 februari på bortaplan mot Södertälje Kings. Det slutade med en tuff förlust för Luleålaget med siffrorna 83-86. Och sedan dess har det varit landslagsuppehåll. Men nu är det äntligen speldags igen för den regerande svenska mästaren. Närmare bestämt under fredagen då BC Luleå reser ned till Norrköping Dolphins för ett toppmöte i SBL.
– Det kommer att bli en riktigt bra match. Tabelltvåan i ligan som slog oss senast vi möttes. De hade en väldigt bra match. Jag förväntar mig att det blir en tuff strid där ute, säger Luleå-stjärnan Quinton Upshur.

Vad kommer att bli viktigt för er spelmässigt?
– Energi kommer att bli extremt viktigt för oss. Försvarsspel och kommunikation. Allt! Det är ett bra lag så vi måste komma in fokuserade och spela med hög energi.

SBL:s kanske främste insidespelare, Joakim Kjellbom, återfinns som vanligt i Norrköping. Han gör vid 38 års ålder en alldeles lysande säsong när han snittar 16 poäng och nio returer. En del av BC Luleås försvarsplan har förstås handlat om att stoppa den 213 centimeter långe centern.
– Vi har några planer för att försöka få bort honom. Sådana spelare måste man försöka göra det så svårt som möjligt för. Vi ska göra vårt bästa och vi har några strategier, säger Upshur.

Norrköping var inför uppehållet SBL:s hetaste lag och har vunnit 12/13 senaste matcherna. Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen mot Luleå:
– Det är tuffast möjliga motstånd. Luleå är ett lag med tio, elva högklassiga spelare. Framförallt kretsar mycket kring deras tre importer. De är ett lag som skjuter väldigt bra utifrån, från position ett till fem egentligen. Vi har nu haft tid under landslagsuppehållet med rehab, återhämtning och träning, beroende på vilken spelare man är. De senaste dagarna har vi ställt om och lagt fokus på BC Luleå. Mot Luleå handlar det framförallt om försvaret och returtagningen. Gör vi det bra kan vi kontrollera rytmen och tempot. Som alltid när vi spelar är det fokus på försvar och när vi vinner har vi alltid spelat väldig bra bakåt.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar endast långtidsskadade Jonathan Dubas.

Luleå ser ut att kunna mönstra ordinarie lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping snittar 82.3 (3) poäng per match. Luleå 87.1 (1).
* Säsongens tidigare möten har slutat: Luleå-Norrköping 94-79, Norrköping-Luleå 81-87 och Luleå-Norrköping 73-81.
* Norrköping måste vinna med 13 poäng eller mer för att ha inbördes poäng på Luleå, något som med stor sannolikhet avgör vart seriesegern hamnar.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget