Fotograf: Tobias Nykänen / Bildbyrån

Matchguide: Nässjö Basket-Jämtland Basket

En omgång till ska spelas i SBL innan det är dags för VM-kvaluppehåll. I Småland får Nässjö Basket besök av Jämtland Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 22
När: Fredag 16 februari, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

Nässjö Basket tar emot ett förmodat revanschsuget Jämtlandsgäng på fredagkväll i Nässjö Sporthall. Fjärdeplacerade Jämtland jagar ytterligare viktiga poäng i slutspelsstriden mot ett jumboplacerat Nässjölag.

Revanschsuget syftar på Nässjös något överraskande seger uppe i Östersund i lagets senaste möte i mitten av januari. Jämtland har sedan den matchen förändrat på pointguardpositionen och in har Toni Prostran kommit och ut har man skickat finske Antto Nikkarinen. En förändring som gett resultat och ett redan starkt Jämtlandslag har blivit än homogenare och Prostran är absolut en av ligans främsta guards.

Nässjö har efter lyftet i januari haft det något tyngre och spelet har haltat bitvis i hemmamatcherna mot Uppsala och Umeå. Visst hade nässjöspelarna hoppats på bättre utdelning i dessa matcher och vinster hade inneburit att man hade skapat en viss spänning gällande slutspelsplatserna. Laget får nu fortsätta jobba hårt och visa att man kan prestera bra basket och att segrarna mot Södertälje och Jämtland inte var någon tillfällighet.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Jämtland saknade Jaan Puidet senaste mot Borås. Oklart om han är tillbaka ikväll.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjö som sagt vann senaste mötet lagen emellan som spelades i Östersund, 82-79.
* Jämtland kommer från seger i tisdags hemma mot Borås Basket, 90-74.
* Nässjö föll i sin senaste match mot Umeå BSKT, 76-68.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget