Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Borås Basket-Uppsala Basket

Det är med kniven mot strupen som Uppsala Basket idag beger sig västerut för möte med Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 22
När: Fredag 16 februari, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: SBLPlay.se

Kvällens match är lite av sista livlinan för Uppsala om chansen till slutspel ska finnas kvar över landslagsuppehållet. Med sju matcher kvar av grundserien så har Uppsala sex poäng upp till den trio (Jämtland, Umeå och Södertälje) som ser ut att göra upp om platserna 4-6. Blir det förlust ikväll samtidigt som de andra resultaten inte går Uppsalas väg, så ser det mörkt ut inför avslutningen.
– Det är en tuff situation. Vi måste se till att göra vårt jobb och börja vinna matcher. Vi kan inte kontrollera vad de andra gör, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Så här säger Uppsala-stjärnan Viktor Gaddefors om kvällens motståndare:
– Borås är ett tufft lag. Men vi borde komma in med ett ganska stort självförtroende eftersom vi slagit dem i två av tre matcher den här säsongen.

En som Uppsala slipper på planen ikväll är Borås stjärnamerikan Nimrod Hilliard som återigen är skadad och missar matchen. Hilliard utgick skadad mot Norrköping förra fredagen och saknades när Borås föll mot Jämtland i tisdags.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar som sagt Nimrod Hilliard. Däremot var John Brändmark tillbaka i truppen senast, även om det inte blev någon speltid då.

Uppsala saknar skadade Richard Eriksson.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Uppsala-Borås 54-85, Borås-Uppsala 79-82 och Uppsala-Borås 86-71.
* Borås snittar 78.6 poäng per match (5). Uppsala 77.6 (6).
* Borås ligger på tredje plats i SBL.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget