Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Jämtland Basket-BC Luleå

Efter två stora nederlag mot BC Luleå tidigare under säsongen är Jämtland Basket på jakt efter en seger ikväll. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Jämtland Basket–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 20
När: Lördag 10 februari, kl 20.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

I tisdags kunde BC Luleå besegra Borås Basket på hemmaplan med siffrorna 81-71. Efter två raka förluster i Luleå Energi Arena var Luleålaget tillbaka på vinnarspåret igen. Nu väntar tre raka bortamatcher för SBL:s serieledare. Och först ut är Jämtland Basket ikväll.
– Det kommer att bli en tuff bortamatch och vi har en lång resa framför oss. Vi måste komma ut hårt, fokuserat, aggressivt och med energi. Men vi måste spela hårt för det är ett bra lag, säger Luleå-guarden Quinton Upshur.

På frågan vad BC Luleå är nöjt med efter segern mot Borås är Quinton Upshur väldigt tydlig: Ingenting. Han är inte nöjd förrän man vunnit ett till guld.
– Ingenting. Vi hade förlorat två hemmamatcher i rad och vi kom ut och slog ett väldigt bra Borås. Men vi är inte nöjda ännu. Vi kommer inte vara nöjda förrän vi vinner ett till SM-guld. Just nu måste vi bara fortsätta att vara hungriga och jobba, säger Upshur till klubbens hemsida.

I Jämtland Basket har den tidigare BC Luleå-guarden Toni Prostran anlänt. I samma veva har Antto Nikkarinen lämnat klubben och skrivit på för finska KTP. Upshur kan komma att bli den som försvarar Prostran under lördagen – vilket han ser fram emot.
– De säger att han är riktigt bra. Jag förväntar mig att det kommer bli en tuff utmaning om jag får den uppgiften. Men jag ser fram emot det. Jag har hört bra saker om honom så det är bara att gå ut och spela hårt.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag. Antto Nikkarinen har i veckans lämnat laget.

Luleå saknar endast Jonatan Arvidsson som stannar hemma på grund av sjukdom

NOTERA ATT: ✍️
* Matchen startar så sent som klockan 20.04!
* Säsongens tidigare möten har Luleå vunnit med 90-70 och 96-64.
* Luleå snittar 87.4 poäng per match (1), Jämtland 79.6 (4).

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget