Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Nikkarinen till Finland

Antto Nikkarinen lämnar Jämtland Basket och fortsätter säsongen i finska KTP Kotka just nu på åttondeplats i den finska högsta ligan.

I samband med att Jämtland presenterade nyförvärvet Toni Prostran i förra veckan så informerade klubben även att det kunde bli aktuellt med ett klubbyte för Antto Nikkarinen. Nu har den finske landslagsmannen hittat en ny klubbadress och ansluter till KTP Kotka och den finska högsta ligan.

Nikkarinen har efter fjolårets succésäsong i Finland då han blev vald till den finska ligans med värdefulla spelare haft en tuff säsong i SBL.
– Antto är utan tvekan en riktig bra basketspelare, men ibland så kan det vara så att vissa faktorer inte passar ihop och att det visar sig att vissa faktorer som saknas blir för viktiga i ett lagbygge. Antto har varit mycket professionell i det här och vi önskar honom all lycka framöver, säger Jämtlands klubbdirektör “Pecka” Johansson i ett pressmeddelande.

Jämtland har studsat tillbaka med två viktiga segrar förra veckan, mot Uppsala respektive Umeå och har häng på lagen ovanför (Södertälje och Borås). Till helgen väntar serieledarna BC Luleå som kommer till Sporthallen och lördagens kvällsmatch.

Dela inlägget