Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: BC Luleå-Borås Basket

Basketveckan fortsätter under tisdagskvällen med en härlig toppfajt mellan BC Luleå-Borås Basket. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: BC Luleå–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 19
När: Tisdag 6 februari, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du lyssna på den senaste episoden av Borås Baskets basketpodd: “Vi är Borås”!

BC Luleå har förlorat två av de tre senast spelade matcherna. Först en förlust mot Norrköping Dolphins, sedan en vinst mot Uppsala Basket och allra senast en hemmatorsk mot Umeå BSKT. Det har inte riktigt gått att känna igen Luleålaget den senaste tiden. Men det ska det bli ändring på – genom att gå tillbaka till grunderna under tisdagens hemmamöte med Borås Basket.
– Vi måste hitta tillbaka till vårt spel lite grann. Vi har tappat det lite de senaste två-tre matcherna. Det gäller att komma igång igen och hitta det, säger Luleå-spelaren Anton Kobylak-Berglund till klubbens hemsida.

Hur har ni jobbat med det på träning?
– Vi har jobbat mycket med grunderna och det vi vill göra. Spela snabbt och aggressivt försvar. Det har vi lyckats bra med på träningarna så vi hoppas att vi kan göra det på match också, säger Kobylak-Berglund.

Kan du utveckla vad som inte fungerat i försvaret?
– Vi har varit lite passiva utan att vi har märkt det riktigt. Vi har backat av lite mer och inte orkat pressa hela matcherna, säger han.

Borås Basket, som står för motståndet under tisdagen, har istället vunnit två av de tre senaste matcherna. Bland annat senast mot Södertälje Kings med 79-77. Och Anton Kobylak-Berglund varnar för ett allroundkunnigt lag.
– De har en duktig guard i Hilliard som vi måste se till att få stopp på. Allmänt allround och ett bra lag med bra svenska spelare. Ett bra gäng.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Samtliga spelare i Luleå är tillgängliga för spel

Borås saknar fortfarande långtidsskadade duon Daniel Thuresson och John Brändmark.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens två tidigare möten har slutat: Luleå-Borås 79-87 och Borås-Luleå 62-69.
* Borås har fem raka förluster på bortaplan.
* Luleå är SBL:s bästa lag offensivt med 87.8 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget