Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 4

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

 

G: Eric Gilchrese, Umeå BSKT (1)
Umeå är tillbaka på vinnarspåret igen efter segern mot Uppsala i fredags. Och en som var på stort spelhumör var den 30-årige spelfördelaren Gilchrese som var väldigt effektiv. Gilchrese satte 21 poäng och noterades dessutom för fyra returer och fyra assists.

G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (3)
En av SBL:s bästa spelare är tillbaka i spel igen efter en längre skadeperiod, och visst har Hilliard saknats i Borås. I segermatchen mot Nässjö i lördags spelade 24-åringen 18 minuter och sköt i 16 poäng. Han bokfördes även för fem returer och fyra assists.

F: Jonathan Dubas, Norrköping Dolphins (1)
Norrköpings nye schweizare var riktigt bra i segern borta mot Luleå. 26-åringen satte inte bara 20 poäng utan stod även för sex returer och fem steals – allt på knappt 26 spelade minuter. Har gett Norrköping en rejäl injektion under de fyra matcher han hittills spelat.

F: Dusan Sisic, Nässjö Basket (1)
27-årige Sisic gjorde sin bästa match för säsongen i lördags mot Borås. Till slut blev det 19 poäng och sex returer på drygt 30 minuter speltid.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (7)
Kvar sedan förra veckan. Ny stark match av 38-årige Kjellbom när Norrköping vann seriefinalen mot Luleå i fredags. Kjellbom satte 7/10 skott från golvet, totalt 16 poäng och sju returer.
 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget