Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Nässjö Basket-BC Luleå

Toppen mot botten kan det sluta på annat sätt än seger för BC Luleå? Eller kan Nässjö Basket med nye huvudtränaren Jordi Juste överraska?

Vilka: Nässjö Basket–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 14
När: Fredag 5 januari, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

BC Luleå har motsvarat favoritförväntningarna och man leder serien med elva vinster och endast två förluster. Laget är nästan identiskt med förra säsongen och man är i storform, vilket laget visade i den senaste matchen hemma där Jämtland fullständigt kördes över med hela 96-64. Nässjö kommer från ett ganska långt matchuppehåll. Senaste matchen spelades 19 december borta mot Uppsala, då blev det förlust med 99-78.

Som sagt gör Jordi Juste ikväll sin första match som huvudansvarig för Nässjö. Återstår att se om det ger laget en boost, men helt klart är i alla fall att Nässjö kommer väl förberedda.
— Nässjö borta är alltid en tuff bortamatch. Om jag förstått det rätt är det också en sponsormatch där nere. Vi hoppas på lapp på luckan och bra drag. En tuff men rolig uppgift. Ett Nässjö som lirar första matchen efter ett coachbyte. Det är alltid spännande och vi får se vilka förändringar som coach gör inför den här matchen, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Nässjö har bytt ut centern Isaiah Johnson mot den mer rörlige spelaren Devin Gilligan. Vad innebär det för BC Luleå?
– De har bytt till Devin Gilligan och det ger dem ytterligare ett hot utifrån i skyttet. Det är mycket mer en forward än en center. En face up-spelare med bra attackspel med ansiktet mot korgen och en duktig skytt. Det gör att de kanske inte får samma tryck under korgen men å andra sidan har möjlighet att sprida golvet och det sätter ett högre tryck på vårt ett mot ett-försvar ute på perimetern.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö kommer till spel utan Dusan Sisic som är avstängd en match på grund av att han drog på sig en diskvalificerande foul mot Norrköping Dolphins innan jul.

Luleå ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Det är gratis entré till matchen!
* När lagen möttes i Luleå tidigare under säsongen vann BC Luleå med 93-72.
* Luleå har åtta raka segrar.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget