Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: BC Luleå-Jämtland Basket

Jämtland Basket kommer på besök till Luleå Energi Arena under lördagen. Då kommer det bli fullt hus när BC Luleå ordnar gratismatch till förmån för Barncancerfonden.

Vilka: BC Luleå–Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 13
När: Lördag 30 december, kl 16.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

BC Luleå ska, tillsammans med sina samarbetspartners, skänka 250 000 kronor till Barncancerfonden – och inträdet är dessutom gratis.

Tom Lidén missade torsdagens bortamöte med Borås Basket på grund av sjukdom. Men under fredagen var han tillbaka i träning och är redo för spel igen.
– Jodå. Jag mår bra. Jag var okej redan i torsdags men med smittorisk och allt sådant där bestämde vi att det inte var någon bra idé att jag skulle följa med, säger Lidén.

Hur känns det att lira på hemmaplan igen?
– Det ska bli sjukt kul. Det känns som att det är så få matcher att varje gång vi spelar hemma blir det lite extra. Det ska bli jäkligt kul med mycket folk och gratismatch.

Tom Lidén beskriver Jämtland som ett lag som spelar ”liknande basket” som BC Luleå gör. Det innebär att det kommer bjudas på massor av fart och tufft försvarsspel.
– Jämtland är alltid knepiga. De spelar liknande basket som vi gör och gör det jäkligt bra. Deras amerikan (Brandon Taylor) som varit skadad hela säsongen är tillbaka och gjorde en riktigt bra match senast. Det kommer bli tufft. Det gäller att vi är redo att ladda om, hittar timingen och energin i spelet, säger Lidén och fortsätter:
– När vi mötte dem sist hade vi helt rätt inställning och sprang på dem trots att de spelar liknande som vi gör. Det finns potential att det blir ganska mycket poäng och mycket offensiv basket.

Vad har ni pratat om inför matchen mot Jämtland?
– De är bra i “transition” och har väldigt många duktiga skyttar. Det är de två grejerna som vi måste försöka kontrollera och offensivt spela vårt eget spel.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan mönstra bästa möjliga lag.

Jämtland har frågetecken för Jaan Puidet och Will Paul som båda dras med lättare skador. Unge Adam Johansson saknas då han är på landslagsläger

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Östersund i början på november vann Luleå med 90-70.
* Luleå leder SBL med sex poäng.
* Jämtlands Brandon Taylor satte 22 poäng i sin ligadebut mot Umeå i onsdags.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget