Fotograf: Privat

Schweizisk forward klar för Norrköping

Jonathan Dubas har landat och förstärker Norrköping Dolphins.
– Jag ger energi till andra på planen, säger den 26-årige forwarden.

Efter att Tyrell Green lämnat Dolphins fanns en plats att fylla – det gör Jonathan Dubas. Schweizaren, även halv belgare, ska lyfta Dolphins ännu ett snäpp.
– Min bästa egenskap är nog energin jag ger på planen och till andra. Jag har en bra blick för spelet och är en bra passare. Jag är ingen stor poänggörare, men jag kan förstås bidra med det också, säger Jonathan.

Han är något trött, det medger han. Sent igår rullade han in i Norrköping och i eftermiddag möter han sitt nya lag för första gången.
– Jag är inne på mitt sjunde år som proffs och har spelat största delen av min karriär i Schweiz. Jag hade en och en halv säsong i Belgien som var viktig för mig rent erfarenhetsmässigt, men jag skadade mitt främre korsband och kom aldrig tillbaka under mitt andra år. Jag flyttade hem vid jul och vann den schweiziska ligan istället, berättar Jonathan, som även är lagkapten i Schweiz landslag.

Vad vet du om Dolphins då?
– Inte mycket, har hunnit att se några matcher bara.

Och vad har du sett?
– Lagbasket, det var det första jag såg. De spelar tufft försvar och det passar mig, säger Jonathan.

Tränaren Adnan Chuk förklarar vad han ser i sin nye forward samt varför de valde att kontraktera honom.
– Jonathan är en spelare i sina bästa år och har, trots att han bara är 26 år, stor erfarenhet. Vi är glada för att han ville komma hit och så vi kan använda hans spetsegenskaper. Vi tror han kommer passa in både i spelet och laget, säger Adnan.

Huruvida Jonathan Dubas hinner bli spelklar till morgondagens match mot Borås Basket är i nuläget oklart. Det jobbas på att hinna få alla papper klara.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget