Fotograf: Tobias Nykänen / Bildbyrån

Nässjö bryter med tränaren

Nässjö Basket och tränaren Felix Alonso har kommit överens om att gå skilda vägar. Smålandsklubben kommer istället att ledas av tidigare assisterande tränaren Jordi Juste.

Nässjö Basket har haft en tung höstsäsong i SBL. Med endast två segrar ligger klubben på sista plats, vilket nu får konsekvenser. Felix Alonso som tog över som tränare när Raul Jimenez insjuknade i cancer i början av förra säsongen lämnar Nässjö.
– Först och främst vill vi tacka Felix Alonso för det hårda jobb han lagt ner för vår klubb. Tyvärr så har vi än så länge denna säsong underpresterat och givetvis har det varit frustrerande för såväl oss i ledningen som för coacherna. Trots idoga försök till förändring så har laget kört fast och segrarna varit få, säger Nässjös sportchefer Ulf Classon och Mats Homelius.

Det blir dock inga stora förändringar för spelarna då assisterande tränaren Jordi Juste lyfts upp och tar över som huvudansvarig.
– Jordi har vi det största förtroendet för och hans ideér till förändring supportar vi fullt ut. Jordis basketkunnande är hur stort som helst och vi ser denna nystart under Jordis vingar som mycket spännande. Jordi kommer behöva hjälp givetvis med scouting etc och vi jobbar nu på några olika lösningar, säger Classon och Homelius och fortsätter:
– Säsongen är lång och en massa matcher återstår och vi hoppas nu på att laget ska hitta flyt och energi och vi kommer jaga slutspelsplatsen hela vägen. Vi har verkligen materiel för att vara med och tävla och det har vi visat, det gäller nu att få vårt spel att stämma över hela matcherna.

Nässjö spelar närmast mot BC Luleå den 5 januari.

Dela inlägget