Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Matchguide: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings

Två härliga toppmatcher står på menyn idag torsdag. I Norrköping tar Dolphins emot Södertälje Kings.

Vilka: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 12
När: Torsdag 28 december, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Det har blivit dags för säsongens andra E4-derby mellan Norrköping och Södertälje. I den första matchen mellan lagen, som spelades i Täljehallen för två månader sedan, vann Södertälje med 77-73 i en tajt tillställning. Ikväll ska Norrköping försöka ta revansch.

Södertälje kommer med två raka segrar efter att landslagscentern Nick Spires lämnat för proffslivet i Spanien. In i laget har amerikanen Auston Barnes, förra året i Nässjö, kommit där han fick sina första minuter i segermatchen mot Borås. Tobbe Borg är tillbaka med besked efter sin skada och han drar tillsammans med bland andra Martin Pahlmblad, Toni Bizaca och Valter Lindström ett stort lass. Dolphins har hunnit få Eugene ”Gino” Harris spelklar och amerikanen är redo för debut.
– Äntligen match efter julledigheten och är vi tillbaka i Stadium Arena för två tuffa matcher mot Södertälje Kings och Borås. Först ut är Kings som ligger före oss i tabellen och som vi har stor respekt för. Det är ett välcoachat lag fullt med landslagsspelare och mycket kompetenta importer. För oss gäller det att vara på tå från början och utmana oss själva för att få till det spel som vi nött på den senaste månaden för att bli ännu bättre. ”Gino” Harris har börjat anpassa sig till det spel som vi tänkt oss och han går framåt för varje träning. Vi ser fram emot en fullsatt Stadium Arena där publiken kan stötta oss fram till en seger, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag. Notera att Tyrell Green fått gå och Johnell Smith inte spelar mer den här säsongen.

Södertälje kommer fortsatt till spel utan skadade nyförvärvet Alexander Lindqvist (debuterar troligen i slutet av januari).

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköpings samarbetspartners bjuder på entrén till matchen!
* Södertälje har i juldagarna skrivit kontrakt med 18-årige Peter Stümer.
* Norrköping har sparkat amerikanen Tyrell Green.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget