Fotograf: Tobias Nykänen / Bildbyrån

TV: Offensiv urladdning av Jämtland – utklassade Umeå

Jämtland Basket hade ställt in siktet rätt när man utklassade Umeå BSKT under onsdagskvällen. Jämtland vann med hela 106-79. Här är matchens höjdpunkter!

Brandon Taylor spelade sin första match för säsongen efter sin långa skada, och det gjorde han med bravur. 22 poäng och vald till matchens spelare när Jämtland besegrade Umeå med 106-79.

Jämtland gick på knock direkt. Brandon Taylor som efter sin långvariga skada gjorde debut i Jämtlandströjan och som han gjorde det. Han inledde med att sänka en trea efter 18 sekunder och sedan en tvåa till 5–0. När han gjorde ytterligare en trea fram till 10–2 fann Umeås tränare Jesper Gustavsson att det var dags för en timeout. Då hade matchen spelats i cirka två minuter. Jämtland fortsatte att skjuta bra, åtta treor på tio försök av sex olika spelare under den första perioden. Ställningen var 37–16 inför den andra.

Andra perioden såg ungefär ut som den första. Jämtland fortsatte att skjuta treor och Umeå hade svårt båda att freda sin korg som att skapa något offensivt. Ställningen i halvlek var 65–37. Umeå vann returerna under halvleken med 19–16. Jämtland sköt 67% på treor jämfört med Umeås 20. Umeå hade åtta turnovers mot Jämtlands två. Jämtland hade 17 assists och Umeå hade tre.

Jämtland slutade att ta trepoängsskott i den tredje men det gick bra ändå. Laget fortsatte att producera poäng från alla händer och försvarsspelet fortsatt bra. Jämtland vann tredje perioden med tio poäng och ställningen var ointagliga 91–53 inför den sista perioden. Umeås Eric Gilchrese satte en trea från mittlinjen på klockan vilket drog ner applåder från publiken. Under den fjärde perioden luftades bänken och Umeå kunde plocka in några poäng. Segern var dock aldrig i farozonen. Jämtland vann till slut med 106–79.

Egal Saleman, Umeå:
– Jag är imponerad över vad Jämtland skapat. Den fina arenan och många unga som får spela och gör det bra. Jämtland sköt bra i kväll. 16 treor i första är svårt att försvara sig mot.

Brandon Taylor, Jämtland:
– Bra för självförtroendet att vinna så här stort. Jag var rätt nervös innan matchen men det släppte rätt snabbt. Mina lagkamrater gjorde ett bra jobb att hitta mig så jag fick rätt lätta avslut.

Jesper Gustavsson, Umeås tränare:
– Ingen rolig återkomst till Jämtland, åtminstone inte basketmässigt. Det såg ut som att laget gick omkring och väntade på att Jämtland skulle svalna av. Vi var inte organiserade, vare sig i försvar eller anfall.

Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke:
– Kul att Brandon går in och får göra en sådan match. Jag är väldigt nöjd med försvaret. Antto är väldigt bra i försvar, han sprider energi till hela laget. Jag är förstås också nöjd med skyttet, vissa matcher kan det se ut så här. Vi hade bra bollrörelse och sköt bra, så enkelt var det. Jaan (Puidet) fick en smäll på knät. Vi får höra i morgon hur det är med honom.

MATCHFAKTA / SBL:
Jämtland–Umeå 106–79

(37–16, 28–21, 26–16, 15–26)
Poäng, Jämtland: Brandon Taylor 22, William Paul 19, Gustav Hansson 17, Jaan Puidet 12, Preston Purifoy 11, Oliver Gehrke 7, Niklas Larsson 6, Antto Nikkarinen 5, Daniel Johansson 4, Olle Lundqvist 3.
Umeå: Arik Smith 15, Nathan Dawit 14, André Nilsson 13, Egal Saleman 12, Eric Gilchrese 10, Chris Singhateh 7, Albin Frank 4, Alexandros Varytimiadis 2, Nicholas Schlitzer 2.
Publik: 1 680 (publikrekord).

Text: Johan Bjurström (Jämtland Basket)

Dela inlägget