Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Jämtland Basket-Umeå BSKT

Julen är lagd åt handlingarna. Ikväll startar SBL igen efter ett kortare uppehåll. Först ut Jämtland Basket-Umeå BSKT. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket–Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 12
När: Onsdag 27 december, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

En mycket intressant match väntar i Östersund under onsdagskvällen där tabellfyran Jämtland tar emot sexan Umeå. Jämtland arrangerar en så kallad “hemvändarmatch” och av biljettförsäljningen att döma ser det ut att kunna bli fullsatt.

Jämtland och Umeå möttes två gånger på försäsongen. En i Umeå, en i Östersund. Båda gångerna med Jämtland som vinnare. Däremot så var det Umeå som drog det längsta strået när lagen möttes i SBL i slutet av oktober. Då slutade det 89-85 till Umeå.
– Det är verkligen en match med skön derbykänsla. Att möta Luleå och Jämtland är de absolut roligaste matcherna på hela säsongen, basketen är stor i Norrland just nu och det är extra roligt. Stockholm har noll ligalag och vi här i Norrland har tre, det gillar vi, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Ska ni förstöra julfriden i Jämtland?
– Jag har skrivit till Torbjörn Gehrke och önskat honom God Jul, klart att han ska ha en bra jul. Men vi har absolut tänkt att vi ska åka till Östersund och vinna matchen.

I Jämtland gör Brandon Taylor debut i SBL. Efter att ha missat inledningen av säsongen på grund av skada är den 23-årige amerikanen nu redo att åter äntra basketplanen. Det betyder samtidigt att William Walker gjort sitt i Östersunds-laget.

Så här säger Jämtland-tränaren Torbjörn Gehrke inför kvällens match:
– Dagens motståndare Umeå har fått epitetet ”Säsongens Jämtland” för att de inför denna säsong inte var tippade att riktigt hänga med i slutspels racet, men har presterat på en jämn och hög nivå med ett snabbt och offensivt inriktat lag som vunnit fler matcher än vad ”förstå-sig-påare” väntat sig. Den överlägset största överraskningen i Umeås lag är enligt mig André Nilsson som ger dem djup i spelet tack vare hans stabila och svår stoppade inside spel. Sen har Arik Smith (2:a i poängligan), Eric Gilchrese samt Egal Saleman spelat på en jämn och hög nivå hela säsongen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland kommer till spel med samtliga tolv spelare.

I Umeå finns det visst frågetecken för Chris Singhateh som under gårdagen satt fast på en flygplats i London. I övrigt är alla spelare redo.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland är SBL:s bästa lag vad gäller antalet assist per match: 19.1.
* Umeå är det lag, bakom Luleå, som snittar flest poäng per match: 86.3 ppg.
* Jämtland och Umeå är de två lag som tar flest returer i SBL: 39.2 respektive 38.3 per match.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget