Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Södertälje Kings-Nässjö Basket

Den tionde omgången av SBL ska kompletteras under lördagen när Södertälje Kings tar emot Nässjö Basket. Här hittar du senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings–Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 10
När: Lördag 9 december, kl 16.30
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

I eftermiddag möter Södertälje Kings Nässjö Basket, som har förlorat åtta av sina tio matcher och ligger placerat på sista plats i Svenska Basketligan. I skadedrabbade Kings pågår lite av en nykonstruktion som också återspeglas i de senaste fyra raka förlusterna.

Att Nicholas Spires fick kontrakt med den spanska toppklubben Monbus Obradoiro är en positiv nyhet på flera sätt, samtidigt som laget tappar en av sina nyckelspelare.
– Jag är superglad för Nicks skull och även för våran skull, det betyder att vi har ett bra program och att vår klubb fortsätter att producera spelare som tar nästa kliv i sin utveckling. Vi kommer sakna Nick som en bra basketspelare, en fantastisk människa och energiknippe. Men vi har haft ett bra snack kring det här, Martin drar ett jättestort lass med att vi håller ihop gruppen, har tålamod. Vi måste se lite längre fram, inte bli stressade, säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs till klubbens hemsida.

Så här säger Degernäs om Södertäljes senaste tillskott Alexander Lindqvist.
– Vi vet vilken kvalitet Alex har. Han är en bra kille, han är bra kompis till Martin och gänget, så det passar in i de personligheter som vi vill knyta till oss. Alex är tillbaka i mitten av januari, efter sin rehab med sitt hopparknä, så det är en process som måste fortsätta, så får vi se vilken produkt som står på banan i slutet av januari.

Nyss anlände också en annan nykomling, den 202 centimeter långe amerikanske forwarden Auston Barnes, som spelade i just Nässjö förra säsongen där han snittade tio poäng och fem returer.
– Det är viktigt att vi får in nya kroppar, vi har ju haft problem med träningssituationen och det är bara att acceptera att man inte kan träna när man blir av med spelare. Men nu känns det som om vi kan börja träna igen med bra intensitet och energi, för som man tränar – det är så man spelar. Det som Barnes ger oss är en större kropp, hoppas att han kan ge oss en bra defensiv och hjälpa till med returtagningen, säger Degernäs som har förhoppningen att Barnes hinner bli spelklar till lördagens match.

I den situation Södertälje befinner sig är Tobias Borgs nya skada extra kännbar för laget, även om den inte är så allvarlig och därför är Henrik Sjölins comeback en viktig energiinjektion i sammanhanget. Degernäs ser med tillförsikt på de båda guardernas återkomst:
– Man var ju orolig när det hände att det skulle vara något korsband som rök, men jag är glad för Tobbes skull. Sedan är jag självklart glad för våran del – Tobbe har ju tagits hit för att vara en av våra bärande spelare och leda laget.
– Henke är på väg tillbaka, vi får inte glömma att han inte har spelat på ett tag, men jag var jätteglad att se honom på banan mot Jämtland. Resultatet är en annan sak, men i situationen för Henke och laget är det jätteviktigt att han är på väg tillbaks. Men han behöver också tid, en dryg månad i träning för att komma upp i en hundraprocentig form.

Dagens motståndare Nässjö har behållit en stomme i spelare som Karim Wazzi, Mantas Griskenas, Kristian Heder Ternell och Daniel Eliasson, men har även tagit in ett antal nya spelare.
– Nässjö slog Borås i förra matchen, de spelade mot Umeå i tisdags och torskade knappt uppe i Umeå, och vi vet ju vilka skalper Umeå har tagit i år… De har gjort lite ändringar i sitt lag nu här under landslagsuppehållet, de har bytt ut deras stora center Isaiah Johnson mot en mer guard-/forward–spelare, (Devin) Gilligan, så det är ett mer rörligt lag än de var innan. Deras pointguard, (Sango) Niang, nummer fyra, har spelat väldigt bra, så det är väldigt viktigt att vi får stopp på honom, för han har öppnat upp golvet för dem de senaste matcherna, säger Degernäs.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje saknar fortsatt Tobias Borg. Dessutom är nyförvärvet Alexander Lindqvist ännu inte redo för spel.

I Nässjö finns frågetecken för Daniel Eliasson och David Czerapowicz.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes tidigare under säsongen vann Södertälje i Nässjö med 77-74.
* Södertälje snittar 78.1 poäng (6) per match. Nässjö 72.9 (8).
* Martin Pahlmblad är Södertäljes främste poänggörare med 15.4 poäng per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget