Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

TV: Viktig seger för Norrköping

Norrköping Dolphins tog en viktig seger i jakten på toppstriden i SBL. Gästande Jämtland Basket slogs tillbaka med 98-89. Här är höjdpunkterna!

Jämtland Basket kommer till Stadium Arena som ligatvåa efter nio spelade matcher som gett sex vinster och tre förluster. I första mötet uppe i Östersund kunde Jämtland avgöra efter en stark sista period och man kunde vinna med tio poäng (92-82). Norrköping gjorde en bra insats mot Luleå senast, en match som blev fullständigt sönderblåst. Tuffa Jämtland har även en vinst mot Norrköping under försäsongen så det var kanske dags för revansch.

Det blir som väntat full fart från start där Jämtland ville ta treor i parti och minut eftersom Norrköping försvar inte gav bortalaget speciellt mycket utrymme under korgen. Mitt i den första perioden gör Norrköping fem snabba till ledning 11-8 och Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke kallar timeout som resulterar då den där riktiga spetsen saknas hos hemmalaget, och Jämtland tar hem perioden med 22-19.

Norrköping startar upp med en trea för lika men Jämtland kontrar sig tillbaka i ledning och Adnan Chuk tar timeout. Lagen byter poäng med Jämtland oftast i knapp ledning och det tänder till lite därute. Det finns mera att hämta från hemmalagets sida, men man kan trots detta vinna period två med 26-17 och man är sex upp i halvtid, 45-39.

En olycklig start, sett med hemmaögon, i den tredje perioden för Norrköping då Jämtland snabbt gör sex poäng. Det slarvas märkvärdigt mycket i hemmalaget och Jämtland är inte sena att utnyttja detta och kan skaffa sig en klar ledning, så vid 55-48 med halva perioden kvar tar Norrköping timeout. Den får spelarna att vakna till och man kan knappa in och gå förbi men Jämtland vinner perioden med 24-20 vilket ger 65-63 till Norrköping med tio minuter kvar.

Jämtland öppnar starkast men Norrköping hänger på, men det känns onödigt att snacka till sig en teknisk foul i ett så pressat skede av matchen. Fem minuter kvar och hemmalaget fem poäng upp, 81-76, och man fortsätter att mala på så vid 87-77 tar Jämtland timeout. Man trär i några treor men Norrköping vill ha den här matchen och kan hålla undan till 98-89 efter 33-26 i den sista perioden.
– Jag är fantastiskt nöjd med den här segern och det visar att vi är på rätt väg trots att vi saknar Johnell Smith. Vi visste att det skulle bli tufft från början men våra yngre spelare klev fram idag och jag är mycket nöjd med dem. Jämtland missar lite straffar mot slutet i ett kritiskt skede men vi visar styrka vilket kom att avgöra matchen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– Dolphins är bra och man vinner en välförtjänt seger idag och man gör det tack vare ett högprocentigt skytte och dessutom ett tufft defense. De skjuter bättre än oss och tar dessutom fler returer. I andra halvlek blir vi tveksamma och för ”platta” i laget och det är uppförsbacke sista 20 minuterna men det är små marginaler som till slut kommer att avgöra.

MATCHFAKTA / SBL:
Norrköping–Jämtland 98–89

(19–22, 26–17, 20–24, 33–26)
Poäng, Norrköping: Gerry Royce Blakes II 25, Joakim Kjellbom 18, Mikael Lindquist 15, Fredrik Larsson 10, Tyrell Green 7, Tim Schüberg 7, Nils Johansson 7, Edvin Stark 6, Abdou Medjedoub 3.
Jämtland: William Paul 20, Antto Nikkarinen 17, William Waker 17, Jaan Puidet 9, Olle Lundqvist 9, Niklas Larsson 8, Gustav Hansson 7, Preston Purifoy 2.
Publik: 773.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget