Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: BC Luleå-Uppsala Basket

När BC Luleå under fredagen tar emot Uppsala Basket kommer försvarsspelet att stå i fokus – i alla fall för hemmalaget. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 10
När: Fredag 8 december, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

Uppsala ligger på sjunde plats i SBL – men Luleå-stjärnan Quinton Upshur varnar ändå för en svår motståndare.
– Det kommer att bli en bra match. Det är en tuff motståndare som är väldigt farlig. De har många skyttar och många bra spelare. Vi måste komma ut fokuserade och redo att spela, säger Upshur till Luleås hemsida.

Och just defensiven har Quinton Upshur stenkoll på i sin roll som försvarsspecialist. Framför allt handlar det om att inte låta motståndaren attackera mitten och ”contesta” alla skott. Inget hokus-pokus direkt.
– Försvar först och främst. Se till att de inte får attackera mitten och att alla deras skott är svåra och skymda. Annars ska vi bara spela hårt och som vi har gjort tidigare, säger Upshur.

Vet du vem du kommer att spela försvar på?
– Det vet jag inte ännu. Vem det än är så ska jag försöka göra det svårt för honom och se till att alla skott han tar är tuffa.

Det kan bli Uppsalas stora stjärna Viktor Gaddefors.
– Ja, det är en väldigt bra spelare och en landslagsspelare. Han har hjälpt deras lag mycket. Jag vet inte om jag kommer försvara honom eller inte. Men om jag gör det så ska jag försöka göra det svårt för honom.

Så här säger Uppsalas tränare till UNT.se inför kvällens match:
– Vi måste spela på topp och göra en nästintill perfekt match om det ska vara möjligt att vinna däruppe. Vi kommer att komma dit och vara fokuserade, taggade och redo. Det som blir viktigt för oss är att få en bra start, speciellt på bortaplan. Det handlar om att hålla fokus, men vi ska dit och chocka. Det är vår inställning.

En extra boost för Uppsala är att landslagsstjärnan Viktor Gaddefors i dagarna förlängt sitt korttidskontrakt med en månad.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med nästan full trupp. Jonatan Arvidsson saknas, men Brice Massamba är tillbaka i träning igen efter en känning i knäet.

Uppsala ser ut att ha alla spelare tillgängliga.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå kommer från seger borta mot Norrköping Dolphins, 87-81.
* Uppsala föll i sin senaste match mot Umeå, 89-82.
* När lagen möttes tidigare under säsongen vann Luleå med klara 91-64.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget