Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Lindqvist återvänder till Södertälje

Den svenske landslagsspelaren Alexander Lindqvist, 26, har tecknat tvåårsavtal med Södertälje Kings.

Lindqvist som spelade i Södertälje Kings säsongerna 2011/12 och 2012/13 har efter att ha spelat med Nässjö Basket, Solna Vikings, Uppsala Basket och en kort sejour i Belgien nu alltså bestämt sig för att återvända till Södertälje.
– Jag är sjukt glad att vara tillbaka i Kings och att de har överseende med min skada och vågar satsa på mig även fast jag varit borta någon månad. Längtar tills jag tar på mig det gröna linnet igen, säger Lindqvist i ett pressmeddelande.

I fjol spelade 26-åringen i Uppsala Basket där han var en av SBL:s bästa poänggörare med nästan 15 poäng och fyra returer i snitt per match. Säsongen innan hade han ännu bättre siffror (18p/6r). Han var också lagkapten i det svenska landslag som tog sig vidare till VM-kvalet i augusti.

Lindqvist rehabiliterar just nu en operation i knät för att bli av med ett “hopparknä” och räknar vara tillbaka på planen efter juluppehållet.

Södertälje har varit hårt drabbat av skador och förlorat Nick Spires till Spanien, men tränaren Ludvig Degernäs ser positivt på framtiden.
– Nu tittar vi framåt med hög energi och med Tobbe (Borg) och Alex tillbaka så blir vi tuffa och tas med efter jul.

Södertälje ligger just nu på femte plats i SBL med fem vinster på nio matcher. Närmast möter man Nässjö Basket hemma på lördageftermiddag.

Dela inlägget