Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 49

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

 

G: Jakob Sigurdarson, Borås Basket (1)
Islänningen drog ett enormt tungt lass för Borås då Nimrod Hilliard IV saknades mot Nässjö. Även om det blev förlust efter förlängning, går det inte ta ifrån Sigurdarson sin starka insats med bland annat 28 poäng och sex returer.

G: Sango Niang, Nässjö Basket (1)
Den 23-årige fransmannen har precis som hela Nässjö haft en tuff start på säsongen, men kanske har det lossnat nu för Smålandsklubben? Niang satte inte bara 24 poäng i segern mot Borås utan hade även sju returer och sex assist.

F/G: Angelo Griffis, Nässjö Basket (2)
Griffis gjorde sin bästa insats i Nässjö-linnet i fredags när säsongens andra seger kom mot Borås. 25-åringen sköt i 22 poäng (6/7 treor) och noterades dessutom för åtta returer.

F: William Walker, Jämtland Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. 30-årige Walker fortsätter visa att han är mycket viktig för sitt Jämtland. Mot Södertälje i lördags blev det bland annat 18 poäng och fem returer – allt på drygt 22 minuters speltid.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (3)
Kvar för tredje veckan i rad, vilket är mer än befogat med tanke på den fina match 38-åringen hade mot Luleå i lördags. Det blev visserligen förlust för Norrköping (87-81), men Kjellbom var bäst på planen med bland annat 26 poäng och åtta returer i protokollet.

 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget