Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Ett högintressant möte väntar i Norrköping under lördagskvällen där hemmalaget Dolphins tar emot gästande BC Luleå. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 9
När: Lördag 2 december, kl 18.00
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Ikväll lördag kommer ett mycket starkt BC Luleå på besök till Stadium Arena, ett lag som efter åtta matcher vunnit sex och förlorat två och toppar därmed SBL på samma poäng som Borås Basket. I Dolphins första möte uppe i Luleå Energi Arena vann hemmalaget klart efter att ha punkterat matchen i tredje perioden. BC Luleå kommer, innan Sveriges VM-kval, från en kross av starka Södertälje Kings vilket betyder att Dolphins måste vara på tå från tip-off om man ska kunna rubba Luleå.
– Vi i har lite problem med småskavanker och förkylningar, men det är ingenting som står i vägen för att samtliga spelare, förutom Johnell Smith, ska vara tillgängliga för spel mot BC Luleå. Det är kul att Hugo Waldeck är tillbaka på banan igen efter sin långa rehabilitering och han kommer att vara klar för spel. Luleå är ett mycket starkt lag som består av tolv kompletta spelare men där framförallt importtrion i form av Brandon Rozzell, Yannick Anzuluni och Quinton Upshur sticker ut, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Peter Öqvist, tränare i BC Luleå:
– Vi har haft ett bra speluppehåll där vinna kunnat träna på och rehaba vilket innebär att samtliga spelare är tillgängliga, det vill säga, friska och krya och framförallt väldigt spelsugna. SBL består ju av bara åtta lag men ligan är betydligt tuffare än tidigare år med lag där alla kan slå alla. Vi har höga krav på oss och vill givetvis vinna även den här säsongen men det finns flera starka utmanare i bland annat Dolphins, Södertälje och Jämtland. Vi har en stark norrländsk trend i år där även Umeå ingår.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar Johnell Smith, i övrigt ska alla vara redo för spel.

Luleå reser till Norrköping med bästa möjliga manskap.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping har vunnit samtliga tre matcher på hemmaplan.
* Luleå är det lag i SBL som gör flest poäng (87.3) och flest assist (19.5) per match.
* Gerry Blakes är Norrköpings bäste poängplockare med ett snitt på 16.4 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget