Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Uppsala Basket-Umeå BSKT

Umeå BSKT har varit lite av höstens lag så här långt. Ikväll gästar man Uppsala Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket–Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 9
När: Fredag 1 december, kl 19.04
Var: SEB USIF Arena, Uppsala
Sändning: SBLPlay.se

Efter ett två veckor långt speluppehåll är det under fredagen återigen dags för match i SBL. Umeå BSKT reser till Uppsala för match mot Uppsala Basket.
– Vi känner oss okej inför bortamatch mot Uppsala och vill göra en bättre insats än när vi tidigare mötte dem hemma (förlust 69–82), den gången kunde vi inte träffa havet från en båt och vi har sedan dess blivit bättre som lag, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Viktor Gaddefors som varit en rejäl injektion för Uppsala spelar ikväll. Hans korttidskontrakt gick ut efter senaste ligamatchen, men i väntan på ett proffskontrakt ute i Europa är han kvar i Uppsala.
– Självklart har vi diskuterat om han ska spela med oss i morgon (läs idag) eller inte. Spelarmarknaden går väldigt snabbt och det är oklart än så länge, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Kan ett nytt korttidskontrakt vara aktuellt?
– Viktor tränar med oss och om inget har dykt upp före helgen är det något vi kan lösa till fredagens match. Vi får se. Det är samma status som tidigare och hans mål är oförändrat, säger Gaines.

En som däremot är ett frågetecken är Uppsalas lagkapten Axel Nordström. Nordström fick en smäll under onsdagens träning och det är osäkert ifall han hinner tillbaka i spel redan ikväll.
– Jag tänker inte säga vad det handlar om för skada. Det hände en sak på träningen, så mycket kan jag säga. Vi får se om han hinner återhämta sig redan till fredag, säger Gaines till UNT.se.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kan eventuellt tvingas spela utan Axel Nordström.

Umeå väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Matchen spelas i SEB USIF Arena (Rosendalshallen)!
* SBL:s tre främsta poänggörare spelas i Uppsala och Umeå: Viktor Gaddefors, Axel Nordström och Arik Smith.
* Umeå ligger tvåa i returligan med ett snitt på 38.9 returer per match – Uppsala snittar 31.5 (8).

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget