Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Nässjö Basket-Borås Basket

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll är SBL ikväll tillbaka. I Småland tar Nässjö Basket emot Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 9
När: Fredag 1 december, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

Nässjö Basket gästas ikväll av ett starkt Borås Basket. Borås vann lagens första möte denna säsong med 79-69 och det återstår att se om Nässjö kan försvara sin hemmaplan mot andraplacerade Borås.

Matcherna mellan Borås och Nässjö brukar vara riktigt underhållande och ha lite av derbykaraktär. Borås vann klart rättvist i omgång två med tio poäng, men Nässjö var med i matchen tills bara minuter återstod. Det är nu cirka sex veckor sedan och saker har hänt under denna tid. Borås har gjort det mycket bra sin nye tränare Henrik Svensson vid rodret.

Laget har sex segrar på de inledande åtta matcherna. Nimrod Hilliard IV ligger bakom väldigt mycket av lagets framgångar och denne amerikanske pointguard var även den som avgjorde matchen till Borås fördel senast lagen spelade mot varandra. Nimrod snittar hittills fina 20 poäng och åtta assist per match. Borås har ett brett lag och det är en styrka och tränare Svensson kan rotera ordentligt utan att laget tappar mycket i styrka.

I Nässjö har förändring i truppen skett under det två veckor långa landslagsuppehållet. Devin Gilligan har anslutet och Isaiah Johnson har lämnat laget. Nässjös klubbledning har arbetat intensivt med att få Devin spelklar men vid skrivande stund är ännu inte arbetstillståndet från Migrationsverket beviljat. Återstår att om han hinner bli spelklar under dagen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har som sagt värvat Devin Gilligan på bekostnad av Isaiah Johnson.

Borås kan eventuellt sakna Nimrod Hilliard IV som inte tränade under torsdagen. Dessutom är Daniel Thuresson och John Brändmark långtidsskadade.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås har vunnit samtliga fyra matcher på bortaplan.
* Nässjös enda seger har kommit på hemmaplan.
* Nimrod Hilliard IV ligger fyra i poängligan med ett snitt på 19.9 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget