Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Så gick det för SBL-spelarna i VM-kvalet

En hel del spelare från SBL fanns med när VM-kvalet drog igång i slutet av förra veckan. Så här gick det för samtliga spelare.

Viktor Gaddefors, Uppsala Basket:
Den yngre av de två bröderna Gaddefors var en av Sveriges klart främsta spelare i både matchen mot Ukraina och den i söndags mot Lettland. Mot Ukraina satte Viktor 12 poäng och hade nio returer på drygt 36 spelade minuter, och mot Lettland blev det tio poäng på 31 minuters speltid.

Nick Spires, Södertälje Kings:
Den 23-årige centern fick stort förtroende av förbundskapten Vedran Bosnic i söndagens match mot Lettland och spelade då drygt 28 minuter. På dessa minuter blev det tio poäng och sex returer för Nick, som i matchen mot Ukraina kom in från bänken. Då blev det sju poäng på 20 minuter.

Adam Ramstedt, Södertälje Kings:
Startade matchen mot Ukraina, men hade det tufft mot de stora ukrainska spelarna. Spelade 13 minuter och satte två poäng. Blev kvar på bänken under hela matchen mot Lettland.

Tobias Borg, Södertälje Kings:
Efter att precis ha kommit tillbaka från en handskada fick Tobbe kliva av matchen mot Lettland med en befarad knäskada, mycket surt då 24-åringen innan dess Sveriges bästa spelare med bland annat 14 poäng på 27 minuters speltid. Mot Ukraina blev det knappt två minuter.

Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins:
38-åringen hade precis som övriga svenska insidespelare mycket tufft mot Ukraina och på drygt sex minuter noterades Jocke för en poäng. Desto bättre gick det mot Lettland – fyra poäng på tio minuters speltid.

Martin Pahlmblad, Södertälje Kings:
Tog för sig mot Ukraina, men hämmades av tidiga foulproblem och spelade därför endast 17 minuter och bokfördes för fem poäng. Mot Lettland blev det sju poäng på 19 minuter.

Jakob Sigurdarson, Borås Basket:
Island hade precis som Sverige en tuff första kvalrunda med förluster mot både Tjeckien (69-89) och Bulgarien (74-77). Mot Tjeckien fick Jakob chansen från start av förbundskapten Craig Pedersen, men hade ingen större lycka i skyttet med endast fyra poäng på 26 spelade minuter. Klart bättre insats mot Bulgarien under måndagskvällen med 18 poäng på 32 minuter.

Antto Nikkarinen, Jämtland Basket:
Den 26-årige spelfördelaren var uttagen i det finska lag som ställdes mot Bulgarien och Tjeckien. Antto fanns med på bänken i segermatchen mot Bulgarien (82-80) men fick ingen speltid. Fanns inte med i truppen i förlusten mot Tjeckien (56-64).

Valter Lindström, Södertälje Kings:
Fanns med som reserv men fick ingen speltid varken mot Ukraina eller Lettland.

Jaan Puidet, Jämtland Basket:
Blev uttagen som reserv i det estniska landslag som ställdes mot Israel (68-88) och Storbritannien (73-70).

Dela inlägget